Aproape 4.000 de prescolari, elevi si adolescenti din Lupeni au organizat un mars ecologic

Circa 4.000 de prescolari, elevi si adolescenti din Lupeni au organizat, vineri, un mars prin localitate, pentru a le atrage atentia adultilor cu privire la pastrarea curateniei orasului si au participat apoi la o actiune de ecologizare a unor zone din oras si a unor albii de rauri.
mars ecologic
„Marsul Ecologic” a fost organizat de Fundatia Noi Orizonturi, prin Cluburile de Initiativa Comunitara pentru Tineret „Impact” din Lupeni. Tinerii au lansat si un proiect denumit „Traieste curat. Orasul nu e cos de gunoi”, in urma caruia spera sa atraga atentia comunitatii cu privire la necesitatea de a „respecta mediul inconjurator”.

Copiii au parcurs orasul de la un capat la altul impartind fluturasi trecatorilor, iar la final au ecologizat Paraul Mierleasa, Raul Braita – zona Braia, albia raului Jiu si Piata Barbateni.

Activitatile sunt organizate in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, initiativa sustinuta de Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat.

„Tinerii de la cluburile Impact au facut foarte multe proiecte de ecologizare, dar au remarcat ca, dupa un timp, o saptamana sau doua, zonele pe care ei reuseau sa le curete erau in aceeasi stare ca inainte. Atunci au pornit aceasta initiativa pentru a atrage atentia cetatenilor cu privire la problema legata de curatenia orasului. In plus, intr-o zi, la intalnirea noastra a venit una din doamnele directoare de la o gradinita din Lupeni, care, revoltata de faptul ca oamenii arunca gunoaie peste tot, ne-a intrebat daca am putea face ceva cu gradinitele impreuna. O manifestare in care copiii sa fie in centrul atentiei pentru ca ei sunt beneficiarii viitorului”, a declarat Tiberiu Culidiuc, coordonator programe la Fundatia Noi Orizonturi Lupeni.

Fundatia care a organizat marsul ecologic este o organizatie nonguvernamentala pentru tineret care sustine dezvoltarea abilitatilor sociale, a valorilor morale si a competentelor antreprenoriale in randul tinerilor ca si strategie de dezvoltare sustinuta a societatii.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *