Diuretic natural si eficient: matasea de porumb

Porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale. Inainte de orice, este un aliment bogat in vitamine, calciu, siliciu si potasiu. Datorita calciului si siliciului din compozitie, porumbul este util in osteoporoza, tulburari de menopauza.
matasea de porumb
De asemenea, porumbul are rol foarte bun in disfunctiile hepato-biliare. Datorita calitatii de bun diuretic, porumbul se recomanda in litiaza renala, biliara, edeme ale picioarelor, inflamatii, micoze, dureri reumatice.
Atentie! Porumbul ingrasa, precizeaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare. Cu toate acestea, specialistul nostru il recomanda diabeticilor. In cazul acestora, este un bun inlocuitor pentru paine. Chiar daca are fructoza, aceasta este de buna calitate. Este recomandata consumarea porumbului simplu, nu in combinatie cu alte alimente, pentru ca va creste simtitor aportul caloric.
Prin fierbere se pierd aproximativ 40% dintre substantele nutritive ale porumbului.

BUN PENTRU CARDIACI
Persoanelor cu boli cardiovasculare li se recomanda un regim mai sarac in sodiu. De aceea, este nevoie ca pacientii sa consume potasiu. Asadar, porumbul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unui cardiac.
Porumbul se consuma ca atare: boabe fierte sau sub forma de terci (se zdrobesc boabele). Boabele zdrobite se pun pe articulatiile dureroase, in caz de reumatism.

STIMULEAZA IMUNITATEA

Vitaminele din complexul B din compozitia porumbului au rolul de a revigora organismul. Astfel, porumbul la micul dejun te energizeaza si consumat seara te ajuta sa combati oboseala acumulata peste zi. Datorita antioxidantilor, porumbul protejeaza vederea. Deoarece antioxidantii incetinesc procesele de alterare a vederii si ajuta la tratarea cataractei. De asemenea, vitaminele B din compozitie sunt un aliat al memoriei.

OBEZITATEA
Matasea de porumb este cel mai cunoscut diuretic natural. Se administreaza singura sau asociata cu coada-calului, coada-soricelului. Rolul diuretic o recomanda ca adjuvant in tratamentul obezitatii. Efectul diuretic se accentueaza daca matasea de porumb se asociaza cu cozile de cires, alt diuretic eficient. Se foloseste in cazuri de tulburari ale vezicii urinare si ale rinichilor, edeme (retentie de apa), obezitate, afectiuni ale prostatei.
Matasea de porumb elimina nu numai apa, dar totodata si o importanta cantitate de calciu din organism. Motiv pentru care se recomanda infuzia de matase de porumb ca diuretic si mai putin decoctul, deoarece acesta este mai concentrat, cantitatea de calciu eliminata fiind mai mare.

FARA CONTRAINDICATII

Matasea de porumb nu are efecte secundare. Insa inainte de a bea acest ceai, consultati medicul de familie, pentru a preveni eventuale complicatii. Dupa 10 zile de tratament cu ceai din matase de porumb, este indicat sa faceti o pauza de cinci zile.

Sursa: Jurnalul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *