Documentarul cu leii oradeni, realizat de jurnalistii englezi, difuzat astazi pe BBC One

0
597

Filmul documentar realizat de jurnalistii BBC One cu relocarea leilor de la Gradina Zoologica Oradea va fi difuzat in aceasta seara pe BBC One, de la 19.30, ora Angliei. Oradenii care vor sa afle cum s-au acomodat leii la noua viata pot urmari secvente din documentar, pe site-ul BBC.leii de la Oradea

O echipa de jurnalisti de la BBC si John Minion, administrator la Yorkshire Wildlife Park, impreuna cu personalul de la Gradina Zoologica din Oradea, au participat la ceea ce ar putea fi cea mai mare relocare de lei, realizata in Europa.

Treisprezece feline de la ZOO Oradea au fost mutate in imensul parc din Doncaster. Marea aventura a fost filmata de o echipa de la televiziunea britanica, pentru realizarea unui documentar ce va fi difuzat astazi. „Nu stiu sa se mai fi realizat o relocare de asemenea amploare, in Europa”, a spus britanicul John Minion.

Conform informatiilor primite de la Daiana Ghender, administratorul ZOO Oradea, cel mai in varsta dintre lei are aproximativ 27 de ani. „Ne este imposibil sa stim varsta exacta a animalelor”, a spus Daiana Ghender. La Oradea au ramas doar doi lei, o femela si un mascul. Pe langa cele treisprezece exemplare care au ajuns in Anglia, alte trei leoaice de la ZOO Oradea si-au gasit o casa noua, la Drakenstein Park, in Africa de Sud. Relocarea celor treisprezece lei de la ZOO Oradea s-a facut cu sprijinul donatorilor din toata lumea, care au fost impresionati de povestea regilor junglei, captivi in custi de beton. Povestea leilor oradeni a fost prezentata si in paginile publicatiei Daily Mirror.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.