Lola, catelusa care merge la cumparaturi

0
832

Vanzatoarele citesc lista, iau banii, dau rest si ii dau catelei produsele solicitate de stapani. Lola ia punga intre dinti si duce cumparaturile acasa.Lola la cumparaturi

La cei noua ani ai sai, catelusa are deja patru ani de experienta in cumparaturi. Lola este febletea familiei Nicsan si a vecinilor din cartierul Tatarasi. Adeseori, ea poate fi vazuta cu o punga intre dinti mergand spre magazinul din apropiere. „A invatat singura, n-am dresat-o noi. Totul a inceput cu o sticla de apa minerala de doi litri”, povesteste Carmen Nicsan, stapana catelusei.

Lola este extrem de apropiata de copiii familiei, Alina si Ionut, si ii insotea adesea pe acestia la magazinul unde este patroana Carmen Nicsan. La intoarcerea spre casa, Lola a apucat odata o sticla de apa minerala si a dus-o singura acasa. Cu timpul, a ajuns sa pazeasca cumparaturile ca sa le duca ea.

Curierul imun la talharie

La un moment dat, baiatul familiei, student la Medicina Veterinara, a facut un experiment. I-a dat o punga in care a pus bani si o lista de cumparaturi si apoi a scos-o afara. Lola s-a dus direct la magazin. „M-am trezit cu ea si i-am luat punga din gura unde am vazut banii si lista. Am pus produsele in punga, iar Lola a luat punga intre dinti si a plecat”, isi aduce aminte Mihaela, vanzatoarea.

De atunci, Lola a prins drag sa mearga la „shopping”. „Iarna e mai greu, ca e frig si are probleme cu spatele. Dar tot mai face cumparaturi usoare”, mai spune Marian Nicsan. Cumparaturile facute de Lola nu vor fi niciodata tinta hotilor, dintii aratati de ea fiind suficienti pentru a-i descuraja pe cei care se apropie de punga.

Este insa de ajuns ca sa intalneasca, in drumul spre casa, un maidanez jucaus, ca Lola uita pentru cateva minute de indatoriri. „Mi-a lasat odata punga cu produse la intrarea in bloc si s-a dus sa se joace cu niste caini. Dar si-a adus aminte ce are de facut si a adus in casa cumparaturile”, spune razand Marian.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.