Doi ursi polari sunt ucisi la doua saptamani dupa ce au fost declarati specii pe cale de disparitie

Islanda a ucis doi ursi polari de cand Departamentul de Interior al Statelor Unite i-a catalogat in mod formal drept specii pe cale de disparitie acum doua saptamani.

Primul urs polar, numit Bjorn Bjornesson, a sosit in Islanda la inceputul lunii iunie anul acesta. Ursul polar a fost impuscat de indata ce a fost zarit de teama sa nu intre in cel mai apropiat sat. Potrivit vanatorilor, uciderea ursului a fost singura solutie pentru ca ar fi durat prea mult sa ia anestezicul din partea cealalalta a insulei.

Cel mai probabil ursul polar ar fi calatorit 29 de mile (47 kilometri) din Groenlanda pe o banchiza si a inotat ultimele mile pana in Islanda.

Si acum doua zile alt urs polar a fost descoperit in Islanda. Oamenii din cel mai apropiat sat care a descoperit ursul a spus ca „acesta era foarte calm si parea foarte obosit” si ca ” a adormit dupa o jumatate de ora”. Acest urs polar a fost numit Ofeig.

Autoritatile locale au primit o multime de critici pentru modul in care s-au comportat cu primul urs polar, astfel ca de data aceasta, au vrut sa se ocupe de el asa cum trebuia. Dar planurile lor de a-l adormi pe Ofeig si de a-l transporta inapoi in Groenlanda au esuat si au fost fortati sa il ucida, al doilea urs polar in mai putin de doua saptamani.

Martorii oculari sustin ca Ofeig a incercat sa fuga inapoi in mare cand a sosit medicul veterinar. Acesta si autoritatile au decis atunci ca ursul era prea slab si prea infometat si ca uciderea lui era cea mai buna cale.

Este foarte rar ca ursii sa vina in islanda. Ultima data cand un urs polar a vizitat Islanda a fost acum 20 de ani. Si acest urs a fost ucis.

Dar potrivit lui Tom Arnbom de la WWF, vom vedea tot mai multi ursi in habitate nepotrivite. Tom Arnbom spune ca habitatele ursilor polari se topesc din cauza schimbarii de clima.

„Cel mai rau caz de care lumea si s-ar fi petrecut peste 20-30 de ani se intampla chiar acum,” sustine Tom Arnbom si adauga ca „nimeni nu si-a imaginat ca, cu cat s-ar fi incalzit mai mult, cu atat mai repede s-ar fi topit gheata”.

Sursa: Green Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *