Schimbarea climei este o urgenta

Cercetatorul de elita James Hansen ne avertizeaza de ultima sansa de a lua masuri importante pentru a rezolva criza climatica. Cercetatorul care a atras atentia oamenilor asupra incalzirii globale pentru prima data acum 20 de ani a ajuns in aceasta saptamana la concluzia ca am depasit cu mult nivelurile periculoase ale emisiilor de gaze ale efectului de sera (si nu se intrevede niciun sfarsit) si asta va cauza o prabusire a ecosistemelor si o extinctie in masa. IE este de acord ca acest lucru poate fi evitat prin masuri urgente precum sfarsirea emisiilor de carbune si ca administratorii combustibililor fosili sunt vinovati de crime impotriva umanitatii si naturii.

Singura sau cel mai sigur in combinatie cu crize referitoare la mediu, incalzirea globala si prabusirea tipurilor de clima ameninta civilizatia umana, ecosistemul global si contiunuitatea vietii complexe. Aceasta nu este o presupunere, ci consecinte logice ale stiintei cunoscute si trendurilor sesizabile. Cativa din guvernul Statelor Unite au ajuns la aceeasi concluzie, aceea ca schimbarea climatica ameninta securitatea nationala si ar putea destabiliza tarile sarace si care se forteaza sa faca fata de peste tot din lume, cauzand migrari in masa si creand locuri ideale pentru teroristi. Intre timp, Casa Alba refuza sa deschida e-mailuri de la Agentia de Protectie a Mediului referitoare la nevoia de a regla emisiile de dioxid de carbon.

Super-economistul si cruciatul impotriva saraciei Jeffrey Saches considera ca tragedia schimbarii climatice ar putea fi prevenita pentru 1% din venitul global anual (cam scazut, cred eu, dar sunt de acord in general ca este o afacere ieftina). Cat de mioapa si adanc preocupata de sine este umanitatea. Asadar, unde este urgenta? Unde este sacrificiul? Stim ca trebuie sa taxam carbonul, sa incetam sa mai folosim combustibili fosili prin a opta pentru surse de energie regenerabile si sa conservam energie. De ce nu o facem? Oare suntem atat de dependenti de combustibilii fosili incat homo sapiens se vor tari asa pana la sfarsit luand o buna parte sau toata creatia cu ei?

Internetul Ecologic asteapta sa ia parte in organizarea unor actiuni de a face fata tuturor noilor plante de carbuni care emit dioxid in atmosfera, dar si a celor deja existente. Alaturati-ne si fiti de partea noastra!

Sursa: Climate Ark

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente