Dorin Florea il va reclama pe Borbely la Comisia Europeana, pentru abuz

Dorin Florea il va reclama pe Borbely la Comisia Europeana, pentru abuz

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, intentioneaza sa il reclame pentru abuz pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarului european pentru mediu, afirmand ca Borbely „boicoteaza, constant si deliberat, interesele orasului”, informeaza agentia de stiri Mediafax.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, care este si vicepresedinte al PDL, afirma, intr-un comunicat de presa transmis astazi, ca „este inadmisibil ca un ministru sa hotarasca soarta unei comunitati locale”, acuzandu-l pe Borbely de mai multe „abuzuri”.

Astfel, Florea sustine ca Borbely „boicoteaza, constant si deliberat, interesele orasului, incalcand principiul autonomiei locale” si ca i-a reclamat situatia deja premierului Mihai Razvan Ungureanu.

„In situatia in care abuzurile ministrului Mediului si Padurilor vor continua, sunt nevoit sa ma adresez presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarului european pentru mediu”, afirma Florea.

El spune ca in scrisoarea trimisa premierului Ungureanu s-a plans ca ministrul Borbely se opune inceperii si implementarii proiectului privind realizarea drumului de legatura intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Targu Mures si strada Livezeni, care a fost supus dezbaterii publice si a fost agreat de cetatenii orasului.

„Proiectul este zadarnicit prin refuzul ministrului de a a-si da avizul pentru realizarea lui. Proiectul a obtinut toate acordurile si avizele necesare, cu exceptia ordinului de ministru, pe care domnul Borbely refuza sa il emita, in ciuda demersurilor noastre, materializate intr-un consistent teanc de solicitari, adrese, documente, «clarificari», «reveniri» etc. Faptul ne-a pus in situatia de a retrage proiectul, depus in cadrul Programului Operational Regional (POR)- Axa 1 si aflat in stadiu avansat de evaluare si de a recurge la proiecte de rezerva pentru a nu pierde cei aproape 15 milioane de euro pe care municipiul Targu Mures ii poate incasa prin POR. In schimb, pentru a se asigura, probabil, ca demersurile noastre sunt supuse esecului, prin ordin de ministru au fost stabilite doua situri «Natura 2000», pe teritoriul municipiului Targu Mures, dintre care unul se suprapune cu traseul strazii in cauza”, sustine Florea, in scrisoarea adresata premierului, redata in comunicatul de presa.

Potrivit documentului citat, Borbely „a modificat, cu de la sine putere, reglementarile privind necesitatea acordului administratiilor publice locale privind regimul terenurilor cu vegetatie forestiera aflate in proprietatea sau administrarea acestora” si toate administratiile din judet se confrunta cu aceasta problema, nemultumirea si revolta sa fiind „impartasite de toti primarii din judet, implicit de cei ai UDMR”.

„Este inadmisibil ca un ministru sa hotarasca soarta unei comunitati, instituind asa-zise arii naturale protejate, fara a exista o hotarare de avizare din partea autoritatii publice locale, prevalandu-se, in schimb, de propunerile unor ONG-uri de care nu stie si nu a auzit nimeni. Sunt organizatii infiintate la comanda pentru a crea blocaje, tracasari ale autoritatilor, santaj si coruptie”, afirma Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *