Dosare penale pentru braconaj piscicol

0
435

VALCEA. Patru barbati care pescuiau ilegal in apele raului Olt au fost depistati de jandarmi si de angajatii Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (ANPA), in urma unor actiuni organizate pentru prevenirea braconajului piscicol, care au avut loc pe 14 si 15 iunie. Primul barbat prins de jandarmi a fost Andrei A., de 26 de ani, din comuna Ionesti. Acesta a fost observat in aval de barajul Hidrocentralei Ionesti, in timp ce transporta un sac voluminos. Barbatul le-a spus jandarmilor si reprezentantilor ANPA ca a introdus in apele Oltului, cu o zi in urma, 11 setci monofilament in lungime totala de 220 de metri. Pe 14 iunie le-a scos din apa si impreuna cu pestele agatat in ele le-a pus intr-un sac pentru a merge la domiciliu.

Al doilea barbat a fost prins tot la barajul Hidrocentralei Ionesti. Gheorghe O., de 33 de ani, din localitate, avea intr-un sac zece setci monofilament, in lungime totala de 210 metri, impreuna cu pestele agatat in ele.

„Setcile monofilament aflate asupra celor doi au fost confiscate de jandarmi si depuse la camera de corpuri delicte a unitatii, pana la definitivarea cercetarilor. Pestele prins a fost reintrodus in apa”, a declarat capitanul Cristian Turcu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Valcea.

Alti doi barbati au fost gasiti pescuind ilegal in apele raului Olt, in zona Caineni. Dumitru M., de 44 de ani, din Cernisoara, si Stefan D., de 19 ani, din Caineni, pescuiau cu ajutorul prostovoalelor. Acestea au fost ridicate de jandarmi, iar pestele prins a fost reintrodus in apa. Jandarmii le-au intocmit celor patru barbati actele premergatoare inceperii urmaririi penale, acestea fiind inaintate spre solutionare Parchetului de pe langa Judecatoria Ramnicu Valcea.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.