La scoala, cu sapa-n mana

0
248

Zeci de elevi imbracati in tricouri verzi si albastre au luat cu asalt parcurile din curtea Colegiului National „Stefan Velovan” din Craiova. Au pus mana pe greble, lopeti si saci menajeri si si-au petrecut a doua zi de vacanta facand munca patriotica pentru scoala lor.

Echipa de angajati ai Selgros Cash & Carry SRL si-au unit fortele cu elevii Colegiului National „Stefan Velovan” din Craiova pentru a demonstra ca scoala poate fi a doua casa pentru elevi. Au curatat parcul din curtea scolii, au strans gunoaie, au taiat crengile copacilor si ierburile de pe alei si au amenajat un nou teren de sport. Toate acestea, sub atenta supraveghere a profesorilor, care au dat si ei o mana de ajutor. „Obiectivul acestei actiuni este de a igieniza si infrumuseta spatiile de recreere din curtea colegiului. Amenajarea curtii este o aplicatie practica pentru elevi, care pe 8 iunie au participat la conferinta -Directii noi in educatia tinerilor – Eco-etica-. In cadrul actiunii -Scoala, al doilea camin pentru copiii nostri-, vom curata spatiile verzi, vom planta pomi, vom vopsi bordurile si bancile si vom amenaja un nou teren de sport pentru elevi, carora le vom da mingi si echipamente”, a explicat Petrica Ciorecan, director magazin.

85 de tone de gunoaie

Parteneriatul dintre Selgros si CN „Stefan Velovan” a inceput in urma cu un an, cand echipa hipermarketului a venit la colegiu si a amenajat o parte din zona verde din curtea scolii. „Anul trecut am adunat 85 de tone de gunoaie, crengi si iarba si am facut aici un loc de recreere pentru elevi si profesori. Tinem foarte mult la aceasta zona verde din mijlocul orasului, pentru care scoala nu are nici fonduri, nici forta de munca pentru a o amenaja. Acum putem spune ca avem un parteneriat cu acest colegiu si ne bucuram ca putem sa ajutam”, a spus Ciorecan. Nici profesorii si elevii nu s-au lasat mai prejos si au ajutat cum au putut la infrumusetarea scolii. „Este foarte important pentru noi ca o firma mare vrea sa se implice si sa ne ajute sa amenajam acest spatiu verde atat de ravnit de foarte multi. Singuri nu ne-am fi putut descurca pentru ca nu avem nici bani, nici mana de lucru, dar alaturi de angajatii Selgros sunt si elevii si profesorii nostri care ii ajuta”, a spus Petre Predoi, directorul CN „Stefan Velovan”.

Inainte de bac, la greblat

Inarmati cu greble, lopeti, maturi si saci menajeri, elevi de toate varstele, profesori tineri sau in prag de pensionare au raspuns prezent la apel si au venit la curatenia generala. Unii au contribuit la amenajarea noului teren de sport, altii au fost in parcul de langa internatul colegiului, iar altii au cucerit ultima reduta, un parculet din interiorul scolii. Vacanta sau febra examenului de bacalaureat nu i-a facut pe elevi sa renunte. „Am promis ca vom fi aici si in acest an si vom face ce am facut si anul trecut. Noi avem si bacalaureatul peste cateva zile, dar luam o pauza de la invatat si facem ceva util. Merita”, a spus Cristina Enache in timp ce incerca sa traga de un sac mare. „Suntem prea stresati in perioada asta, a bacului, si ne mai recreem. Luam o gura de aer proaspat, dam o mana de ajutor si ne bucuram de rezultatele pe care le avem”, a completat Loredana Scarlatescu.

Terenul de sport trebuie asfaltat

Nici cei mai mici nu au stat deoparte si, cu toate ca uneltele erau mai mari decat ei, au curatat portiunea de parc pe care o luasera in primire. „Eu mai am un pic de greblat si gata, am terminat. Sunt printre primii!”, a spus un baietel in timp ce cara o grebla mai inalta decat el. Si dupa ce totul a fost gata, angajatii Selgros, elevii si profesorii au sarbatorit o zi de munca printr-un picnic in parcul proaspat amenajat. Un singur lucru mai trebuie facut pentru ca actiunea sa fie un succes: Primaria Craiova sa se tina de promisiune si sa asfalteze terenul de sport reamenajat.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.