Dotari speciale pentru supravegherea transporturilor nucleare de pe Dunare

  Dotari speciale pentru supravegherea transporturilor nucleare de pe Dunare

  ISU Braila va primi peste cateva saptamani un laborator mobil capabil sa depisteze eventualele radiatii provenite de la navele care tranziteaza sectorul brailean al fluviului avand la bord combustibil nuclear * totodata, pompierii braileni vor primi trei autospeciale noi pentru interventii la incendii * asta dupa ce s-au tot plans ca au la dispozitie masini vechi de peste 30 de ani pe care cu greu reusesc sa le mai intretina
  Dupa ce s-au plans in repetate randuri ca folosesc la interventii autospeciale vechi de zeci de ani, uzate fizic si moral, pentru care gasesc cu foarte mare greutate piese de schimb, pompierii braileni au primit confirmarea faptului ca, peste cateva saptamani, vor beneficia de trei masini nou-noute. Este vorba despre trei autospeciale de interventie la incendiu cu apa si spuma, de ultima generatie. Pe langa acestea, in dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila vor mai intra doua autospeciale de tip SMURD, dar si o autospeciala pentru interventii la descarcerare, mult mai bine dotata decat cea aflata in prezent in parcul auto al unitatii. „Dotarile aflate pe aceasta autospeciala vor permite interventii in cazul accidentelor in care au fost implicate masini de mare tonaj sau al carambolurilor ce implica mai multe autovehicule simultan”, ne-a informat maiorul Stefan Stoian, ofiterul de relatii publice al ISU „Dunarea” Braila.

  Toate aceste autospeciale se vor afla la dispozitia ISU Braila incepand cu 15 aprile, gratie unui program de investitii in valoare de 500.000 euro, derulat in cadrul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est. De dotari similare vor beneficia si inspectoratele celorlalte judete din cadrul acestei regiuni: Vrancea, Buzau, Galati, Tulcea si Constanta. Doar Braila si Constanta vor primi, insa, si cate un laborator mobil CBRN (Chimic, Bacteriologic, Radiologic si Nuclear). „ISU Braila are nevoie de o astfel de autospeciala CBRN deoarece pe sectorul brailean al Dunarii se efectueaza transporturi de combustibil nuclear”, a precizat colonelul Florin Silvi, inspectorul sef al ISU „Dunarea” Braila. Anul trecut, teritoriul judetului Braila a fost tranzitat de 1.500 transporturi de deseuri chimice periculoase pe cai rutiere si patru transporturi de combustibil nuclear pe cai navale.
  Dupa cum v-am mai informat, autospecialele pentru stingerea incendiilor aflate in dotarea pompierilor braileni au o vechime de peste 30 de ani si sunt din ce in ce mai greu de intretinut, din cauza lipsei de fonduri, dar si a dificultatilor legate de procurarea pieselor de schimb. Informatiile privind numarul exact al autospecialelor aflate la dispozitia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” Braila sunt clasificate si nu pot fi facute publice. Initial, s-a sperat ca parcul auto al inspectoratului se va innoi pe parcursul anului 2011, cu sprijinul finantarilor provenite prin Programul Operational Regional. Nu s-a putut face asta, insa, deoarece lucrurile s-au impotmolit la nivelul procedurilor de evaluare a ofertelor. Intre timp, procedurile birocratice s-au deblocat, iar ISU „Dunarea” Braila a fost informat ca de la 15 aprilie a.c. va primi autospecialele atat de necesare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *