Doua centrale nucleare, in pericol de a fi inundate de fluviul Missouri

  0
  322
  Dou? centrale nucleare, în pericol de a fi inundate de fluviul Missouri
  Doua centrale nucleare, in pericol de a fi inundate de fluviul Missouri

  Expertii americani sunt preocupati in legatura cu situatia de la doua centrale nucleare din statul Nebraska, in contextul in care ar putea fi inundate de apele fluviului Missouri, scrie ziarul New York Times, citat de Mediafax.

  In situatia in care nivelul fluviului Missouri a crescut, inundand numeroase locuinte si firme, exista preocupari in legatura cu riscurile la adresa a doua centrale nucleare din Nebraska.

  Conform Comisiei de Reglementare in domeniul Nuclear, centralele sunt proiectate sa reziste actualului nivel de inundatii.

  „Cred ca am luat toate masurile de precautie necesare si am facut toate aranjamentele necesare pentru a face fata nivelului actual de inundatii”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Victor Dricks.

  Una dintre centrale, cea de la Fort Calhoun, situata la 35 de kilometri de Omaha, a fost inchisa in aprilie pentru realimentare, iar conducerea intentioneaza sa o tina inchisa in contextul riscului de inundatii. Cealalta centrala, din zona Cooper, este in functiune.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.