Republica Moldova are acum o harta a potentialului eolian

0
726
Republica Moldova are acum o hart? a potentialului eolian
Republica Moldova are acum o harta a potentialului eolian

In Moldova a fost intocmita o harta a vanturilor. Compania „Summa” a fost cea care a realizat harta data pentru a transmite informatia respectiva Guvernului Republicii Moldova.

In baza masurarilor efectuate, va fi posibila accesarea de noi proiecte in vederea producerii energiei eoliene, a mentionat Mete Bora, presedintele companiei „Summa”.

Potrivit sursei citate proiectul privind producerea energiei eoliene se desfasoara in termenii stabiliti anterior, in asa mod e posibil ca in decembrie curent sa fie produsa energie eoliana cu capacitate de 75 MW.

Prim ministrul Vald Filat a mentionat in cadrul intrevederii ca Republica Moldova are nevoie de diversificarea surselor de energie, iar energia eoliana reprezinta o perspectiva in acest sens.

Premierul a mentionat ca in octombrie la Chisinau va veni Comisarul European pentru Energie, Gunther Oettinger, atunci urmind sa fie prezentata viziunea Republicii Moldova la capitolul diversificarea surselor de energie. In context, Filat a solicitat ca reprezentantii Grupului de companii „Summa” sa faca o prezentare a proiectului privind producerea energiei eoliene in tara noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.