Doua galaxii se vor ciocni peste cateva milioane de ani

  Doua galaxii se vor ciocni peste cateva milioane de ani

  Departe de a fi un titlu alarmist, cele doua galaxii isi vor impleti sistemele solare abia peste cateva milioane de ani: insa imaginea uimitoare suprinsa de telescopul Hubble a fost numita generic „semnul exclamarii cosmic”, parand ca ne atrage de acum atentie asupra evenimentului.

  Cele doua galaxii au fost denumite de oamenii de stiinta VV 340 Nord si Sud, pentru a le diferentia. Peste cateva milioane de ani, cele doua se vor ciocni, la fel cum se va intampla cu galaxia noastra, Calea Lactee, si galaxia Andromeda, arata NASA.

  VV 340 se afla la aproape 450 de milioane de ani-lumina de Pamant, insa imaginea ne atrage atentia asupra acestei zone a Universului.

  Galaxiile sunt studiate de cercetatorii de la NASA pentru ca au si propriile mistere: acestea sunt numite galaxii luminoase in infrarosu, iar oamenii de stiinta incearca sa afle de ce acestea emit radiatii in infrarosu in exces, uneori generand de sute de ori mai multa energie decat galaxiile normale.

  Specialistii sustin ca o explicatie ar fi crearea unei gauri negre in zona sau formarea unor stele.

  Pana in prezent, informatiile aduse de observatorul Chandra arata ca este posibil ca in centrul VV 340 sa existe o gaura neagra, care insa nu poate fi observata din cauza norilor de gaz si praf.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *