Elefantul african este cel este cel mai mare mamifer din lume, considerat unul dintre cele mai inteligente animale

Un elefant african a gasit o metoda inedita pentru a se hrani

Un elefant african a gasit o metoda inedita pentru a se hrani

Michael Poliza, un fotograf american, a surprins „acrobatiile” un elefant african. Intr-un moment de confuzie, animalul de cinci tone jumatate, a inceput sa se manifeste ca o girafa. Ridicandu-se in doua picioare pentru a ajunge la frunzele unui copac, mamiferul si-a sprijinit intreaga greutate pe membrele din spate. Apoi si-a intins trompa pentru a „culege” frunzele si pentru a-si asigura un festin. Apoi, mamiferul a repetat „schema” pentru a obtine niste fructe zemoase.

Fotograful le-a explicat jurnalistilor de la Daily Mail ca „elefantii sunt capabili si recunoscuti pentru faptul ca recurg la diferite tertipuri, cum ar fi folosirea fortei, pentru a-si satisface nevoile lor culinare”.

Imaginile au fost surprinse in Zimbabwe si fac parte dintr-o colectie inedita, care va fi inclusa in cartea pe care Poliza, pe care fotograful ,care si-a petrecut mai multi ani pe continentul african pentru a „imortaliza” animale in salbaticie, intentioneaza sa o publice.

Elefantul african este cel este cel mai mare mamifer din lume si un animal adult necesita in medie 450 kg de hrana (ce include ierburi, frunze, scoarte, seminte si fructe). El poate trai aproximativ 70 de ani si este considerat unul dintre cele mai inteligente animale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *