Doua institutii de invatamant din Bistrita au infiat un copac in Ungaria

Două instituții de învățământ din Bistrița au înfiat un copac în Ungaria
Doua institutii de invatamant din Bistrita au infiat un copac in Ungaria
Doua institutii de invatamant din Bistrita au infiat un copac in Ungaria

O echipa de cadre didactice de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 6 si de la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala au luat atitudine prin promovarea activitatilor de tip out-door, a celor recreative care favorizeaza copilul, in cadrul unui proiect Erasmus: Nature Rangers – We protect throught knowledge the natural environment”.
Scopul proiectului il reprezinta dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii scolare si la nivelul comunitatii, in vederea adoptarii unui stil de viata sanatos, respectiv gasirea unor alternative la comportamentele cu efect nociv asupra sanatatii fizice si mentale (de ex. utilizarea in exces a mass-mediei – calculator, smartphone, TV).

In tumultul vietii cotidiene, copilul este privat de plimbari, excursii, activitati in aer liber, timpul fiindu-i programat pentru scoala si pentru televizor/pc/smartphone. Studiile recente arata ca intr-o zi copiii petrec in fata televizorului cel putin 120 de minute iar la calculator 80 de minute. Atitudinea pozitiva a cadrelor didactice implicate in acest proiect se manifesta prin organizarea unor activitati de interes comun care nu se adreseaza numai copiilor din unitatile participante, beneficiari ai proiectului, ci intregii comunitati a municipiului Bistrita.

In acest scop, in perioada 27.11.2014 – 30.11.2014 a avut loc la Weores Sandor Altalanos es Muveszeti Iskola din Gyomro – Ungaria, prima intalnire de lucru transnationala din cadrul proiectului Erasmus + „Nature Rangers – We protect throught knowledge the natural environment”, intalnire la care au participat toti reprezentantii unitatilor partenere din Italia, Turcia, Ungaria si Romania.

La aceasta intalnire de lucru cadrele didactice participante au raspuns intrebarilor: De ce este important acest proiect pentru sanatatea copilului si a comunitatii? Care sunt activitatile cele mai eficiente pentru indeplinirea obiectivelor stabilite in proiect? Programul a constat in prezentarea proiectului, stabilirea activitatilor care se vor derula pe parcursul a doi ani (2014-2016), gasirea modalitatilor de implementare si a strategiilor care sa implice activ reprezentatii comunitatilor locale din cele 4 tari.

La finalul acestei prime intalniri, participantii au adoptat un copac in Ungaria, ca simbol al vietii in continua evolutie, al vitalitatii si verticalitatii.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene in domeniul educatiei, formarii profesionale, tineretului si sportului.

Toate informatiile pe care le furnizam reprezinta responsabilitatea exclusiva a echipei de proiect, iar Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care este folosit continutul acestor informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *