Dovada in cazul scandalului luarii de mita de la Agentia de Mediu Constanta

  0
  383
  Dovada in cazul scandalului luarii de mita de la Agentia de Mediu Constanta
  Dovada in cazul scandalului luarii de mita de la Agentia de Mediu Constanta

  Scandalul privind santajul si spaga de la Agentia pentru Protectia Mediului din Constanta a luat amploare. Ieri, Senol Zevri, directorul Agentiei de Mediu dat publicitatii o inregistrare audio si mai multe fotografii facute, se pare, in timpul negocierilor privind obtinerea acordului de mediu. Inregistrazile insa nu sunt clare.

  Invitat aseara la un post de televiziune din Constanta, Valentin Popescu, directorul cotidianului Liderul de Opinie a acuzat conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului de la malul marii ca i-ar fi cerut spaga. Popescu spune ca a apucat sa-i dea lui Zevri 5.000 de euro dupa multe negocieri, dar ca suma initiala ceruta ar fi fost de 10.000 de euro.

  Senol Zevri, seful Agentiei de Mediu Constanta: „Un director de ziar ma santajeaza”. Vezi aici cine este ziaristul

  Popescu a spus ca mijlocitorul, un anume Sorin, ar fi fost ales chiar de catre directorul Agentiei de Mediu Constanta.

  Discutie intre mijlocitor (Sorin) si Valentin Popescu si in biroul celui din urma:

  Valentin Popescu: Stie Senol ca ati luat…(nu se intelege).

  Valentin Popescu: Asa puteti sa spuneti maine ca nu ati luat nimic de la mine. Sau macar dati-i telefon sa-i spuneti ca sunteti la mine in birou. „Am venit la domnul Popescu la birou”, atat sa-i spuneti si el intelegea atunci.

  …..nu se intelege.

  Discutie intre Valentin Popescu si Senol Zevri:

  Valentin Popescu: Va salut domnule director. E la mine in birou prietenul dumneavoastra (se refera la Sorin). Se poate, da? Cu toata increderea. Imi da hartia. A zis ca-mi da hartia acuma si luni ne vedem. Bine, o sa va zica el restul, da? Bine domnu’ director. Bine!

  Din inregistrare nu reiese insa ca la celalat capat ar firului ar fi directorul Agentiei pentru Protectia Mediului din Constanta.

  Discutia continua intre presupusul Sorin si Valentin Popescu, insa nu se intelege nimic. La un moment, se aminteste de o masina.

  Valentin Popescu: Cum vreti sa-i pun eu?… Ii duc eu in masina, da?

  Directorul de ziar mai spune ca Senol Zevri i-ar fi facut o schema pentru a detalia circuitul spagii: „Zevri era in centru, iar de la el porneau sageti catre Prefectura Constanta, Inspectoratul de Stat in Constructii si catre un director adjunct al APM Constanta”.

  Reamintim ca scandalul a pornit dupa ce firma Octav Tour din Constanta, al carui administrator este Valentin Popescu, directorul cotidianului „Liderul de Opinie” a solicitat un aviz de mediu pentru ridicarea unei constructii D+P+5-7 etaje pe Bulevardul Ferdinand nr. 33 – 39.

  La inceputul anului 2010 a fost primita solicitarea pentru obtinerea acordului de mediu, insa la scurt timp vecinii din zona Ferdinand s-au plans ca i-ar priva de lumina naturala si ca ar fi mult prea aproape de blocurile lor. „Din acest motiv, am solicitat la dosar mai multe avize pe care insa nu le-a obtinut. De aceea m-a amenintat si santajat”, a spus Senol Zevri.

  Cu toate ca initial APM Constanta a dat initial decizia de incadrare, act premergator autorizatiei de mediu, la scurt timp vecinii de pe Bulevardul Ferdinand au facut reclamatie. „Astazi, 6 mai, am revocat avizul de mediu”, spunea, ieri, in conferinta de presa, directorul APM Constanta.

  „Directorul de ziar a intuit aceasta decizie de revocare si a recurs la amenintari si santaj. M-a sunat si ma amenintat ca are fotografii si inregistrari cu mine si ca daca nu emit avizul de mediu, le va face publice”, a aratat Senol Zevri.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.