Drumul de la Rugi se scufunda

0
255

Drumul Judetean 664 A, care traverseaza localitatea gorjeana Rugi, unul dintre ultimele construite in judet, este afectat de o alunecare de teren.
Drumul Judetean 664 A este afectat de o alunecare de teren, cu toate ca s-a cheltuit peste un milion de lei pentru constructia sa. Specialistii care au efectuat masuratori in zona si au propus mai multe solutii beneficiarului – consiliul judetean – au constatat, la vremea respectiva, ca terenul este instabil. Insa, din toate solutiile propuse, a fost aleasa cea mai ieftina, dar si cea mai paguboasa in timp, mai ales pentru localnicii care folosesc foarte des ruta amintita. Drumul face legatura intre comuna Turcinesti, peste dealul Rugilor, cu localitatea vecina Stanesti. In ultimele luni, scufundarea drumului nou a inceput sa se accentueze de la o zi la alta. La inceput, crapatura din asfalt nu le-a creat probleme satenilor, insa, in prezent, soseaua este rupta de la jumatate, pe o lungime de aproape 100 de metri.

Asteapta bani

Edilii din Turcinesti au transmis o adresa conducerii consiliului judetean pentru a lua masuri in ceea ce priveste consolidarea si repararea drumului, insa pana in prezent nu s-a intamplat nimic. „Lucrarea a fost facuta de sectia de drumuri si poduri si apartine consiliului judetean. A existat un proiectant, au fost efectuate masuratori. Stiu ca au venit la fata locului specialisti de la Facultatea de Constructii din Timisoara. S-au discutat mai multe solutii, insa a fost aleasa cea mai proasta. Oamenii au spus ca terenul stabil incepe mult mai jos si pana la el este panza freatica, izvoare. Centura de beton care a fost turnata atunci este acum la circa zece metri fata de nivelul drumului, unde fusese turnata initial. Stiu ca exista si alte solutii tehnice si probabil ca acum, dupa ce s-a intamplat asta, o sa fie folosita cea potrivita. Noi i-am anuntat pe cei de la consiliul judetean si acestia au spus ca problema este in atentia lor. Am observat ca asfaltul rezista. Speram sa nu se rupa, sa se intample o nenorocire. Bine ca nu este drum comunal, ca nu stiu ce faceam cu el, daca era sa folosim fonduri de la bugetul primariei”, a declarat primarul din Turcinesti, Vasile Gogalniceanu.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.