Drumuri publice cu piste pentru biciclete, din 2009

  0
  394

  Ministrul mediului, Attila Korody, a propus ieri la dezbaterea publica pentru modificarea Regulamentului general de urbanism ca din 2009 constructorii de drumuri sa primeasca autorizatie pentru executarea soselelor publice numai daca includ in proiect amenajari pietonale si pentru biciclisti.

  Noua lege pentru urbanism va contine un nou articol, prin care autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa stabileasca pana la sfarsitul anului 2008 conditiile de amplasare, conformare, precum si suprafata minima obligatorie a pistelor pentru ciclisti. Arhitectii de la primarii trebuie sa includa in planurile de urbanism si rutele obligatorii pentru biciclisti.

  Fiecare oras isi va crea piste in functie de numa-rul de locuitori si de intensitatea traficului rutier. Ministrul Korody a mai spus ieri ca, in cel mult doua saptamani, hotararea modificata va fi trimisa spre aprobare celorlalte ministere.

  Prezenti la dezbatere, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale de ciclism au propus ca spatiul pentru biciclete sa fie luat din spatiul soselelor, in ideea ca numai in acest fel oamenii vor fi indemnati sa foloseasca mai mult bicicletele.

  Reprezentantii ciclistilor au spus ca pistele ar trebui sa fie construite chiar daca primariile ar putea argumenta ca nu vor fi folosite. Ordinea fireasca a fost considerata urmatoarea: noi facem pistele, iar oamenii isi vor cumpara biciclete, stiind ca au pe unde sa mearga cu ele.
  Citeste articolul integral Drumuri publice cu piste pentru biciclete, din 2009 in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.