Ce arunca romanii la gunoi

Deseurile aradenilor sunt sortate intr-o statie ecologica de 1,5 milioane de euro

Angajatii aradeni de la Polaris au sortat deja cateva zeci de tone de gunoi, la patru zile de la deschiderea statiei ecologice. Ei spun ca gunoaiele sunt foarte diverse si necesita mult timp pentru sortare. Potrivit directorului filialei aradene a Polaris, Monica Jitaru, statia a fost amenajata pe un hectar de teren si are o capacitate de 4.500 tone de deseuri pe luna.

“In primele trei zile de prelucrare a deseurilor suntem surprinsi de numarul mare de peturi (sticle de plastic) care au ajuns la noi, in special incolore, albastre si verzi, semn ca se consuma, din plin, apa minerala, sucuri si bere.

De asemenea, avem multe cartoane, hartii, precum si folie, fie ca provine de la impachetat (pungi) sau de la acoperirea solariilor.

Totodata, foarte multe doze de aluminiu au fost gasite printre deseurile care au ajuns pe banda de sortare. In statia de sortare ecologica a deseurilor muncesc 25 de femei cu media de varsta de 35 de ani.

“Angajatele noastre lu-creaza in cele mai exigente conditii de securitate si protectie, fiind dotate cu masca si ochelari din plastic. Ele au fost angajate special pentru statia de sortare si provin din localitatile Seitin si Felnac, iar compania le pune, zilnic, la dispozitie mijloace de transport pentru naveta”, a mai precizat Monica Jitaru.

La inceputul activitatii, cele 25 de angajate lucreaza pe un singur schimb, dar, din estimarile conducerii companiei, in viitor se va lucra pe doua si apoi pe trei schimburi.

Citeste articolul integral Ce arunca romanii la gunoi

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente