Uniunea Europeana ajuta China sa-si depolueze doua mari fluvii

  0
  1101

  fluviuIn timp ce Beijingul depune toate eforturile pentru a ameliora consecintele poluarii masive a mediului, in special in vederea Jocurilor Olimpice din 2008, Uniunea Europeana a anuntat ca va ajuta China sa-si „scoata la lumina” cele mai importante fluvii ale sale. Campania comuna presupune costuri de circa 175 milioane de euro.

  Programul dureaza cinci ani si pe parcursul acestuia vor fi curatate bazinele fluviilor Galben si Yangtze (Chang Jiang in chineza, sau Fluviul Albastru).

  Uniunea Europeana si China intentioneaza sa puna in practica masuri prin care sa controleze poluarea celor doua mari cursuri de apa si sa informeze totodata opinia publica despre modalitatile in care „otravirea” poate fi redusa ori chiar stopata.

  Marii poluatori industriali vor fi obligati sa concretizeze programe de reciclare a deseurilor, pentru ca acestea, macar in mica proportie, sa nu mai fie deversate in apele celor doi colosi.

  Huang He sau Fluviul Galben este cel de-al doilea fluviu ca marime al Chinei, dupa Yangtze. Acesta din urma are o lungime de peste 6.000 km (dintre care 2.800 navigabili) si detine locul trei mondial din punct de vedere al debitului de apa, de 30.000 de metri cubi pe secunda, dupa Amazon si Congo.

  Bazinul fluviului Yangtze este unul dintre cele mai poluate din lume, din cauza industralizarii masive a economiei chineze, a barajelor construite pe cursul sau si a sedimentelor aduse de afluenti.
  Citeste articolul integral Uniunea Europeana ajuta China sa-si depolueze doua mari fluvii in Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.