Ducati „Free Duck”, vedeta summitului G8 de la Aquila

  0
  497

  Vedeta inedita a summit-ului G8 din orasul italian Aquila nu poarta cravata si nu discuta despre problemele lumii. A atras insa toate privirile: cvadri-ciclul ecologic Ducati, vehiculul care a transportat liderii lumii in timpul summitului.
  Ducati Free Duck
  Seamana oarecum cu papamobilul si cu un vehicul de pe terenul de golf. Cvadriciclul „Free Duck”, adica „Rata Libera”, a fost vazut in premiera la summit. 50 de astfel de vehicule, atat electrice, cat si hibrid i-au transportat pe Berlusconi, Obama, Sarkozy sau Angela Merkel.

  Cvadriciclurile produse de constructorul italian, cunoscut de altfel pentru motocicletele sale supersport, sunt aproape nepoluante si, totodata, performante pentru o masina electrica.

  Diferentele dintre acesta si alte vehicule sunt dimensiunile mai reduse si viteza limitata la 45 de km/h.

  Versiunea electrica 100% are o autonomie de 50 de km intre incarcari, iar cea hibrid peste 250 de km, pentru ca bateria electrica se incarca atunci cand e folosit motorul cu combustibil. Marea performanta ecologica a quadricilului este, insa, faptul ca nimic nu se pierde.

  Cand viata acestui vehicul se sfirseste, toate materialele folosite la fabricarea lui pot fi reciclate. Exista o companie care poate recicla si bateriile.

  Imediat dupa sfarsitul summitului G8, primele 100 de cvadricicluri vor fi livrate Postei italiene, care le va folosi in centrele istorice ale oraselor din peninsula.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.