Dunarea – poluata cu produse petroliere in zona Portului Severin

Institutiile cu responsabilitati pe linia mediului au inceput o ancheta pentru a gasi agentul economic vinovat de producerea unei poluari cu produse petroliere la sfarsitul saptamanii trecute.

Sambata, la ora 8.50, autoritatile din municipiul Drobeta Turnu Severin au fost anuntate de aparitia unor irizatii cu produse petroliere, ce erau deversate in Dunare dintr-un canal in dreptul sediului Capitaniei Zonale Severin.

Petele de petrol se intindeau pe 500 – 600 de metri si aveau 50 de metri latime. Imediat, la fata locului au sosit specialistii de la Apele Romane (AR) si Garda de Mediu (GM) Mehedinti, precum si reprezentantii SC SECOM SA, firma furnizoare de servicii apa-canal in Severin. Mai multe echipe de la AR Mehedinti au imprastiat rapid 40 de kilograme de spilsor, o substanta foarte eficienta in contracararea actiunii substantelor petroliere. La ora 10, pe suprafata apei se mai observau doar cateva pete mici.

Vinovatul a mizat pe lipsa de vigilenta

Ion Sandu, directorul AR Mehedinti, ne-a declarat ca au fost demarate cercetari pentru depistarea agentului economic vinovat de producerea acestui eveniment. Atat directorul AR Mehedinti, cat si comisarul-sef de la GM, Octavian Tutu, au precizat ca doar SECOM, in calitate de administrator al retelei de canalizare, are posibilitatea tehnica sa identifice persoana vinovata de aceasta deversare necontrolata. Autoritatile iau in calcul si o deversare neintentionata, dar, cel mai probabil, poluatorul a mizat pe faptul ca este sfarsit de saptamana si vigilenta celor care vegheaza la respectarea legilor mediului e mai redusa. Comisarul-sef al GM Mehedinti a adaugat ca amenda se aplica dupa stabilirea analizelor de laborator efectuate de specialistii de la AR si in functie de gradul de vinovatie al poluatorului.

Sursa: Editie Speciala

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente