Eco Forum pentru cei mai tineri biciclisti

  0
  440
  Eco Forum pentru cei mai tineri biciclisti
  Eco Forum pentru cei mai tineri biciclisti

  Copii, tineri, parinti, profesori din diferite zone ale tarii au petrecut altfel la sfarsit de saptamana, intalnindu-se, sambata, 28 mai 2011, la Universitatea Ecologica din Bucuresti pentru un nou schimb de experiente ecologiste. Aula Universitatii a fost pentru al patrulea an scena de desfasurare a Eco Forumului, copiii si tinerii fiind, si de aceasta data, cei mai convingatori si mai bine pregatiti lectori.

  Un altfel de sfarsit de saptamana, intr-un cadru academic, la altfel de cursuri universitare, ar putea fi concluzia evenimentului, dupa cele cinci ore petrecute la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

  Protagonistii Eco Forumului, copii si tineri cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani si-au luat rolul academic in serios si au surprins prin talent, spontaneitate si experienta personala in pedalarea si promovarea bicicletei ca simbol si vehicul al schimbarii in bine a mediului.

  Bicicleta a fost motivul care i-a reunit pe tineri la Eco Forum, evenimentul fiind precedat de campania ecologista „Cu bicicleta in ajutorul mediului” si de Concursul National Eco Fun avand aceeasi tema, desfasurate la nivel national in perioada 1 februarie-15 aprilie 2011.

  Peste 100 de elevi au participat la eveniment, reprezentand 12 judete ale tarii, intre ei fiind prezenti peste 60 din totalul de 70 de premianti ai Concursului National Eco Fun. Concursul a cuprins sectiunile: pictura, fotografie, grafica computerizata si jurnalism, iar copiii au avut ca misiune sa genereze prin lucrarile lor o schimbare de mentalitate fata de bicicleta.

  Lor li s-au alaturat tineri din Bucuresti si Ploiesti. Unii dintre ei au realizat si expus biciclete din materiale reciclabile - doua echipe de la Colegiul National Bilingv „George Cosbuc” si Scoala nr. 56, „Jose Marti”, Bucuresti. Altii au sustinut prezentari despre gazele cu efect de sera, schimbarile climatice si bicicleta ca metoda la indemana oricui in reducerea emisiilor de dioxid de carbon - Adela Grasu, cls. a XII-a, C.N.”Gh. Lazar” din Bucuresti sau si-au folosit cunostintele si experienta de utilizatori ai bicicletei in realizarea unui ghid sumar in achizitionarea sau reconditionarea acestui eco-mijloc de transport - Teodor Stanescu, cls. a IX-a, C.N. „I. L. Caragiale”din Ploiesti.

  Dovedindu-si din plin talentul, implicarea si responsabilitatea in aceasta campanie de promovare a mersului pe bicicleta, copiii si-au castigat dreptul de a fi pentru o zi studenti, au primit premii si s-au bucurat de momente artistice - pantomima, muzica, arta quilling - puse in scena tot de tineri si copii de la C.N.B. „George Cosbuc” din Bucuresti si C.N. „Al. I. Cuza”, Liceul Economic si Scoala „Toma Caragiu” din Ploiesti.

  Si pentru ca, dupa cum sustine Teodora Stirboiu din Curtea de Arges, locul I, sectiunea jurnalism, la Concursul National Eco Fun: „mersul pe bicicleta ne relaxeaza, ne fortifica organismul, ne face sa ne simtim liberi”, participantii la eveniment au promis sa revina anul viitor pentru a impartasi din nou dragostea lor fata de mediul inconjurator, care, asa cum le-a transmis prof. univ. dr. Constantin Danciulescu, „este in mod practic, tot ceea ce inseamna stiinta ecologiei”.

  Organizatori: Editura LVS Crepuscul din Ploiesti - Revista Cutezatorii si Inspectoratul Scolar Judetean Prahova. Parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Universitatea Ecologica din Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Casa Corpului Didactic Prahova, Consiliul Judetean al elevilor Prahova, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, unitati scolare din tara. Asociatii: Bate Saua Sa Priceapa Iapa, Greenitiative, Fundatia „Sf. Dimitrie” Bucuresti. Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Kiss FM, Radio Impact FM - Suceava, Valea Prahovei TV. Sponsori: bauMax Ploiesti, Pan Group Craiova, revista Level si Colgate Palmolive Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.