Eco Tuningul, solutia ieftina pentru reducerea consumului de motorina si cresterea puterii motorului

  Municipalitatea ar?dean? a întocmit „harta zgomotului din ora?”
  Eco Tuningul, solutia ieftina pentru reducerea consumului de motorina si cresterea puterii motorului

  Cine-i nemultumit de autoturismul din fata casei, dar nu are destui bani pentru unul nou, poate sa se inspire din sfaturile unor specialisti in Eco Tuning. Deja sute de soferi au reusit sa reduca, de pilda, consumul de combustibil cu doi litri la suta de kilometri si sa creasca puterea motorului pentru cateva sute de euro.

  Dupa interventia care presupune, totusi, un laptop si cunostinte de specialitate, masina se va schimba radical. Si, implicit, bucuria de a conduce.

  Dragos este un tanar inginer din Iasi care in urma unor specilizari intervine in calculatorul masinilor diesel pentru a le creste puterea motorului. Clientii au platit doua sau trei sute de euro si in schimb s-au ales cu un consum mult mai mic si cu o crestere de putere de 25%.

  Cum motorina este foarte scumpa, suma platita pentru interventie se amortizeaza in scurta vreme.

  Ionut si-a cumparat un autoturism de 100 de cai putere si, dupa o investitie de aproape 5.000 de euro, a ajuns ca aceeasi masina, cu acelasi motor, sa dezvolte acum peste 230 de cai.

  Atentie, insa: nu incercati singuri sa faceti astfel de ajustari.

  „Preturile pentru astfel de operatiuni variaza intre 120 – 150 de euro pentru masini din generatie mai veche, trecand chiar de 350 de euro pentru masini de ultima generatie”, a spus Dragos Stacescu, specialist tunning auto.

  Inginerii mecanici privesc, totusi, acest gen de interventii cu scepticism. Spun ca piesele motorului se pot uza prematur daca masina este fortata sa scoata o putere mai mare decat cea pentru care a fost construita.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *