Ecoambasadorii de la CNS, la scolile din judet

Ecoambasadorii de la CNS, la scolile din judet
Ecoambasadorii de la CNS, la scolile din judet

„ecOprovocarea” este o competitie educationala in domeniul protectiei mediului pentru zece institutii de invatamant (licee si scoli generale) din judetele din Calarasi si Salaj, organizata de ViitorPlus si sponsorizata de Tenaris Silcotub.

„ecOprovocarea” se va desfasura pe parcursul intregului an scolar 2012-2013 si are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practica in diferite activitati de protectia mediului. Fiecare institutie de invatamant va fi reprezentata de o echipa de ecoambasadori formata din 10 elevi si 2 profesori.

In ultimele doua saptamani, ecoambasadorii CNS au intreprins mai multe campanii de constientizare. Spre exemplu, in data de 12 martie, acestia au pus in practica o campanie de constientizare la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar”  Zalau, cu tema „Importanta padurilor in viata noastra”.
Pe data de 12 martie, ecoambasadorii CNS au desfasurat o campanie de constientizare privind importanta miscarii in viata noastra, campanie desfasurata in curtea Colegiului National „Silvania”.

In urma succesului campaniei de la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Lazar”, cavalerii Eco au fost, pe 14 martie,  la Scoala Gimnaziala „Marcus Aurelius” Creaca cu aceeasi campanie de constientizare pe tema importantei padurii in viata tuturor. S-au bucurat si acolo de succes, elevii acestei scoli implicandu-se in activitati, dar mai ales s-au oferit sa ne ajute in continuare, propunand activitati de igienizare si colectare a deseurilor in perioada 1-5 aprilie. In continuare, acestia s-au deplasat la Scoala Gimnaziala din Jac. Ei au desfasurat un targ de resurse cu prescolarii, adunandu-se mai multe materiale reciclabile, preluate de cavalerii Eco. De asemenea, si la Scoala din Jac s-a desfasurat  campania de constientizare cu privire la importanta padurii pentru planeta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente