Ecologia politica pentru bunastarea oamenilor la Constanta

Promovam la Constanta, in premiera nationala, o noua stiinta: Ecologia Politica. Suntem constienti de fragilitatea ecosistemului si a resurselor limitate si de aceea cautam formula unui echilibru intre om si natura. Pentru aceasta avem nevoie de cetateni care sa foloseasca responsabil stiinta si tehnologia si care sa inteleaga ca ecologia este forta politica a secolului XXI. Ne dorim o noua Constanta si un New Deal cu cetatenii acesteia si de aceea vom incheia un contract ecologist cu Constanta. Gheorghe Dontu urmareste ca prin Ecologie sa ajunga la Primarie si impreuna cu Partidul Ecologist Roman prezinta o viziune noua pentru o mai buna calitate a vietii pentru toti cetatenii Constantei.

Ecologia politica urmareste pentru Constanta implementarea a 3 piloni fundamentali pentru bunastarea cetatenilor:

1. Economia vietii cotidiene

Vom crea un sistem prin care constantenii vor primi bani daca vor colecta selectiv deseurile.

Taxele locale vor fi reduse, iar cele abuzive sau nejustificate vor fi eliminate.

Vom incuraja reintoarcerea in oras a societatilor comerciale alungate de fiscalitatea excesiva si vom elimina taxa de liniste.

Programele europene vor aduce fonduri la Constanta si vor contribui la realizarea unor parteneriate public – privat, care sa atraga investitorii interesati sa dezvolte afaceri in cadrul carora sa fie exploatate energiile eoliana si solara (campurile de centrale eoliene si panouri fotovoltaice sa ocupe primul loc). Facilitatile pe care le vom oferi investitorilor straini vor constitui o oferta de nerefuzat pentru acestia. Incurajarea investitorilor de a veni si dezvolta afaceri la Constanta va duce la o crestere considerabila a numarului de locuri de munca.

Vom sprijini afacerile comunitatii locale si in special magazinele mici si pietele de cartier, in cadrul carora se va incuraja comercializarea produselor locale direct de catre producatori.

Vom sprijini dotarea si dezvoltarea scolilor, a bibliotecilor si spitalelor. Construirea si infiintarea de crese si gradinite este o prioritate pentru noi, fiind constienti ca un numar mic de copii in fiecare formatie de studiu garanteaza o educatie si o instruire corecta a micilor cetateni ai Constantei. Intentionam sa gasim, in parteneriat cu oamenii de afaceri locali, solutii pentru a asigura o masa gratuita pe zi tuturor copiilor din aceste institutii.

Ne dorim o societate locala a bunastarii, in care taxele percepute de primarie sa serveasca reducerii inegalitatii.

2. Mediul

Vom directiona eficient taxele existente pentru a proteja mediul.

Vom initia un program de responsabilizare a constantenilor in privinta reciclarii. Suntem constienti ca se cheltuie foarte multi bani pentru sortarea si reciclarea deseurilor si ca pentru autoritatile locale de pana acum a fost mai ieftin sa le ingroape sau sa le incinereze. Dar pentru noi otravirea solului si aerului nu este o optiune. Natura nu negociaza! De aceea fiecare gospodarie trebuie sa primeasca cosuri de gunoi gratuite si instructiuni de sortare ale deseurilor. Fiecare spatiu amenajat pentru resturi menajere va fi dotat cu un automat care va deveni partenerul de afaceri al constantenilor. Automatele vor primi peturi, doze de aluminiu si recipiente de sticla si vor elibera la schimb vauchere care prezentate la ghiseele de taxe si impozite vor determina scaderea considerabila a acestora.

3. CetatenIi si administratia publica locala

Militam pentru o comunitate locala puternica in cadrul careia sa se dezvolte la Constanta un spatiu in care copiii sa invete si sa se joace. Constanta are nevoie de strazi iluminate ecologic, linistite, curatate cu materiale ecologice si nu in ultimul rand sigure. Criminalitatea stradala este un fenomen in crestere la Constanta. Statisticile arata ca potentialii infractori sunt barbatii tineri. De aceea ne propunem ca impreuna cu politia locala sa dezvoltam campanii sociale care sa se adreseze in primul rand acestei categorii de tineri. Prevenire, recuperare, reintegrare.

Cultura constanteana trebuie sa se bucure de atentia pe care o merita, iar fondurile pe care intentionam sa i le oferim vor contribui si la reluarea turismului cultural si istoric la Constanta. Intreprinzatorii vor fi incurajati sa dezvolte turismul 12 luni pe an, clima, peisajul, produsele locale fiind in sprijinul acestei activitati.

Transportul public in comun trebuie sa asigure accesul direct la toate facilitatile de interes public. Un transport in comun civilizat, punctual si curat si ieftin va incuraja constantenii sa-si lase masinile acasa si sa contribuie la scaderea poluarii. Categoriile sociale defavorizate vor avea in continuare facilitati, elevii, studentii si pensionarii vor beneficia de transport gratuit.

Prin punerea in practica a acestor intentii vom construi o comunitate locala dreapta si o societate egala in sanse. Vom ajunge la primarie prin ecologie. Sa ne votati inseamna curaj politic. Gheorghe Dontu este solutia durabila!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente