Ecologismul te inraieste

  0
  466

  Consumatorii care vor sa adopte o atitudine etica fata de planeta ajung sa fie mai rai si chiar sa fure. Asa arata un studiu facut de cercetatorii canadieni, releva publicatia „The Guardian”.ecologistii

  Specialistii sustin ca in momentul in care oamenii se simt superiori din punct de vedere moral, pentru ca au facut o fapta ce ajuta la salvarea planetei, ajung intr-un fel in situatia de a compensa.

  Psihologii canadieni Nina Mazar si Chen-Bo Zhong au constatat ca persoanele care se indreapta spre produsele organice, de pilda, sunt mai putin dispuse sa fie amabile cu cei din jur, in cazul lor existand chiar riscul de a se apuca de furat.

  Analizand comportamentul unor consumatori ecologisti, dar si al unor persoane care nu au adoptat un stil verde de viata, psihologii au aratat ca oamenii care cumpara produse verzi sunt mai putin dispusi sa imparta cu cei din jur o anumita suma de bani. Atunci cand au fost rugati sa joace un joc pe computer in care aveau posibilitatea sa triseze si apoi sa minta, ecologistii nu au ezitat. In schimb, consumatorii obisnuiti nu au recurs la aceasta tactica.

  „Gesturile pline de virtute conduc apoi spre un comportament lipsit de etica”, au afirmat autorii studiului, adaugand ca „produsele verzi nu fac neaparat oamenii mai buni”.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.