Ecologistii Oradiei cer autoritatilor sa respecte natura

  0
  470
  Apel la responsabilitate și respect pentru om și natură
  Ecologistii Oradiei cer autoritatilor sa respecte natura
  Ecologistii Oradiei cer autoritatilor sa respecte natura

  De Ziua Mediului, sarbatorita miercuri in lumea intreaga, 50 de ecologisti oradeni au scandat in centrul orasului lozinci pro-natura.
  La initiativa fundatiei Academia Civica, simultan cu alte orase din Romania, in Oradea a avut loc un protest pro-natura, prin care participantii au cerut autoritatilor romane sa aiba o atitudine responsabila si respect fata de oameni si de natura.

  Cu un banner mare pe care scria „Opriti masacrarea arborilor” si cu pancarte cu diferite mesaje ecologiste, mai ales care cereau interzicerea exploatarilor gazelor de sist in Romania, manifestantii au scandat si cateva lozinci ecologiste. Majoritatea, la fel ca in cazul pancartelor, au avut ca tematica gazele de sist: „Vrem cultura si natura, nu o tara sub fractura” ori „Jos gazele de sist” s-a auzit din Piata Unirii.

  Organizatorul protestului, profesorul Orlando Balas, cunoscut ecologist al Oradiei, a precizat si doleantele manifestantilor. „Cerem sa fie oprite defrisarile care insangereaza Romania. Dorim ca si in orase sa respiram aer curat, iar arborii sa nu fie doar pe hartii. Dorim sa stim ceea ce mancam”, a spus Balas. De asemenea, ecologistii vor sa fie oprite proiectele de amenajare de microhidrocentrale, „deoarece acestea ucid ireversibil raurile Romaniei”, dar si ca Romania sa se alature tarilor in care este interzisa cultivarea plantelor modificate genetic.

  La protest au fost prezenti membri ai organizatiei Ecotop, ai Grupului ANTIFracturare Oradea si ai Fundatiei Comunitare Oradea. De asemenea, manifestantilor li s-a alaturat si PDL-istul Calin Mocan, fost sef al Agentiei pentru Protectia Mediului si al Garzii de Mediu Bihor, care a preferat, insa, sa stea in spatele protestatarilor, dar a precizat ca le impartaseste doleantele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.