Ecologizare pe Transfagarasan

Ecologizare pe Transfagarasan
Ecologizare pe Transfagarasan

Gabriel Moiceanu, directorul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges, a anuntat ieri rezultatele unei campanii de monitorizare a patru zone de picnic din judet.

Totodata, Moiceanu a spus ca sambata, pe 20 septembrie, va fi organizata si o actiune de ecologizare a zonei Transfagarasan.

La aceasta vor fi prezenti peste 100 de voluntari, dar si jandarmi, reprezentanti ai unor institutii bancare si nu numai.

Gunoaie mai putine

Zonele monitorizate au fost Transfagarasan – Cumpana, Valea Valsanului, Valea Bratiei si Voina, in perioada 1 iulie-30 august, in fiecare weekend. “Am constatat ca oamenii care veneau in acele zone cunosteau regulile privind picnicul, dar am mai intalnit inca destule probleme. Am avut in acele arealuri 2.400 de masini care au intrat si 7.792 de turisti. Am strans 77 tone de deseuri, mai putine ca anul trecut, dar am si distribuit 3.000 de saci, dintre 2.700 pentru colectare selectiva. In plus, am impartit si pliante, circa 5.000, cu informatii utile despre zonele de picnic si despre colectarea deseurilor. Ne-am bucurat sa vedem ca multi turisti aveau si ei saci in care isi puneau gunoaiele”, a declarat Gabriel Moiceanu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,555FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente