Ecotic sprijina Green Business Index, topul firmelor verzi

Green Business Index este un clasament al firmelor verzi din Romania, lansat de Ministerul Mediului si de asociatia Green Revolution.green_business

Ecotic s-a alaturat Asociatiei Green Revolution in realizarea primului top al firmelor verzi romanesti, Green Business Index. Ecotic a considerat ca Green Business Index va functiona atat ca un mod de recunosstere a eforturilor depuse de firmele ce au preocupari pentru protejarea mediului, cat si ca o parghie pentru extinderea unor initiative benefice in domeniu.

“Proiectul Asociatiei Green Revolution este un proiect necesar. In primul rand, el va vorbi de la sine pentru firmele care au preocupari in domeniu, pentru ca eforturi se fac, dar ele sunt mai putin vizibile in piata. Tocmai aici ar urma sa intervina Green Business Index. In al doilea rand, prin proiect ar urma sa fie identificate zonele unde lucrurile nu stau atat de bine, catre ele putand sa fie indreptate mai usor initiativele si fondurile existente”, a declarat Catalin Butolo, director de marketing si comunicare al Ecotic.

Firmele care doresc sa se inscrie in Green Business Index mai pot face acest lucru pana la data de 29 aprilie. Rezultatele finale vor fi prezentate in Gala de Premiere care va avea loc la inceputul lunii iunie.

Ministerul Mediului a lansat in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, Green Business Index, topul celor mai verzi companii romanesti.

“In Romania sunt foarte multe ONG-uri foarte active, care fara niciun ajutor de la stat rezolva foarte multe probleme care sunt de multe ori in responsabilitatea autoritatilor. Avem un parteneriat cu doua ONG-uri, prin care vom realiza un top anual al celor mai responsabile companii fata de mediu. Companiile se pot inscrie pana la 10 mai, pe baza unor criterii bine stabilite, iar clasamentul va fi facut public la inceputul lunii iunie”, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Mediului.

“Parteneriatul cu Ministerul Mediului reprezinta un sprijin deosebit de important in realizarea proiectului Green Business Index. Speram ca anul acesta sa avem un numar important de companii inscrise in Green Business Index si speram sa ne ridicam la asteptarile Ministerului Mediului dar si al companiilor romanesti”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Participarea la Green Business Index se poate realiza prin inscrierea gratuita pe site-ul www.gbindex.ro. Termenul de limita de inscriere si completare a formularului este de 10 mai 2010. Rezultatele GBI vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index care va avea loc in luna iunie, in Bucuresti.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente