
Deputatul Dan Cristian Popescu a depus un proiect de lege care propune introducerea “Educatiei ecologice” ca si disciplina obligatorie in curriculumul national pentru invatamantul primar si gimnazial.
In prezent, ecologia se studiaza ca materie optionala incepand din anul scolar 2007-2008. Ideea conform careia ecologia ca disciplina scolara optionala nu este suficienta, are ca fundament opiniile mai multor specialisti si ministri ai Mediului dar si faptul ca protectia mediului reprezinta o prioritate a lumii contemporane.
“Actualele probleme de mediu sunt grave, iar educatia scolara reprezinta o solutie viabila, intrucat majoritatea elevilor din Romania nu au formata o educatie ecologica. Pungile, ambalajele si cutiile aruncate in curtea scolii sau pe strada sunt dovada clara a lipsei educatiei in acest sens, ce ar trebui sa provina din familie si sa fie consolidata in institutiile de invatamant. Elevul trebuie sa constientizeze si sa-si asume responsabilitasi in ceea ce priveste mediul in care traieste. Problemele de mediu nu se rezolva de la sine, iar pentru a percepe mediul la adevarata valoare, elevii trebuie sa vina in contact cu natura. Educatia pentru protectia mediului trebuie inteleasa ca un mod de viata” a declarat deputatul FC, Dan Cristian Popescu.
Astfel, proiectul legislativ inaintat propune modificarea si completarea Legii nr. 1 din 2011 a Educatiei Nationale, prin introducerea la articolul 68, dupa litera e, a literei f, care sa cuprinda competentele ecologice.