Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a fost inaugurat la Targu-Carbunesti

0
1075
Record pentru România în sectorul energiei verzi în 2013
Record pentru România în sectorul energiei verzi în 2013
Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a fost inaugurat la Targu-Carbunesti
Cel mai mare parc fotovoltaic din tara a fost inaugurat la Targu-Carbunesti

Parcul fotovoltaic de la Targu-Carbunesti, cel mai mare de acest gen din tara, a fost inaugurat, vineri, in prezenta autoritatilor locale si judetene, dar si a ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Ana Varga.

Parcul fotovoltaic a fost construit pe o suprafata de 52 de hectare si cuprinde peste 80.000 de panouri solare, investitia ridicandu-se la peste 35 de milioane de euro.

„Este cel mai mare parc fotovoltaic din tara. Ca avantaje pentru comunitatea locala, mareste bugetul local cu 4,7% sau, in fiecare zi, cu 150 de euro, au venit bani din taxa de concesiune, taxa pe cladiri, impozit pe teren, iar de acum inainte aici vor lucra cateva zeci de oameni. Acest teren, inainte, ca si valoare era aproape zero, a crescut de zeci de ori aceasta valoare acum”, a declarat primarul orasului Targu-Carbunesti, Mihai Mazilu.

Parcul fotovoltaic are o putere instalata de 20 de megawati pe ora, iar realizarea lui a durat aproximativ opt luni, la aceasta investitie lucrand peste 100 de angajati.

„Locatia initiala a fost mai putin importanta, mai important este terenul, sa fie disponibil intr-o suprafata atat de mare pentru a permite o asemenea investitie. Ca nivel al investitiei, vorbim de o investitie de 35 de milioane de euro, cu 46.000 de megawati pe an. Suntem cel mai mare furnizor privat de energie din tara, de aici a venit si nevoia de dezvoltare a unor capacitati de productie proprie”, a precizat Adrian Pavelescu, director pe energie regenerabila al firmei investitoare.

La inaugurare a fost prezent si ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Ana Varga.

„Mi-am propus sa vin sa ii dau o veste buna domnului primar, ca o sa ii dam niste fonduri pentru finalizarea investitiei de aparare impotriva inundatiilor si cu aceasta ocazie observ si destoinicia domnului primar, faptul ca a fost un ales local care s-a gandit la cetateni sprijinind aceasta investitie care este din surse regenerabile. Putini primari au aceasta deschidere. Noi, ca Guvern, va vom sta alaturi si va vom sprijini”, a declarat Lucia Ana Varga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.