Educatie ecologica sustinuta de echipa judeteana “Let`s Do It, Romania!”

35 de gr?dini?e ?i 35 de ?coli înscrise în programele de educa?ie ecologic?
Educatie ecologica sustinuta de echipa judeteana “Let`s Do It, Romania!”
Educatie ecologica sustinuta de echipa judeteana “Let`s Do It, Romania!”

In cadrul unui program de responsabilitate sociala, echipele judetene „Let’s Do It, Danube!” si SGA – Apele Romane din Giurgiu au organizat in “Saptamana Altfel” actiuni comune, ce au avut drept scop implicarea elevilor pentru a intelege importanta protejarii arealului Dunarii si nu numai.

Programul de responsabilitate sociala dezvoltat de Let’s Do It, Romania este compus din sustinerea unui training de educatie ecologica si din proiectarea filmului documentar “Dunarea – Amazonul Europei”. In cadrul trainingului interactiv, elevii afla ce pot face pentru a proteja planeta si a reduce poluarea, primind in acelasi timp si informatii despre fluviul Dunarea si speciile de pesti de aici. Dupa training, urmeaza proiectia filmului, creat de casa de productie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunare, realizat in ultimii ani. Documentarul urmeaza cursul Dunarii de la origini pana la varsare si descrie fauna si flora din zonele prin care fluviul trece, dar si importanta turistica si comerciala pe care Dunarea o are in economia Europei. Drepturile pentru difuzarea filmului, dublat in limba romana de Andrada Fiscutean, apartin proiectului “Let`s Do It, Romania!”.

Astfel, in aceasta saptamana, proiectul de educatie ecologica a debutat marti, 8 aprilie, la Ateneul Nicolae Balanescu din Giurgiu, unde au participat peste 200 de elevi si cadre didactice de la liceele Nicolae Cartojan, Ion Barbu, Ion Maiorescu, Viceamiral Ioan Balanescu si de la scolile gimnaziale nr. 3 si 6. Activitatea a continuat miercuri, 9 aprilie, la sala de festivitati a Scolii Gimnaziale Academician Marin Voiculescu, unde s-au alaturat alti 250 de elevi si cadre didactice, iar joi, 10 aprilie, la sediul Sistemului de Gospodarire a Apelor din Mihailesti au participat 50 elevi si cadre didactice de la Liceul Tiu Dumitrescu. In incheierea sesiunii, copiii au vizitat barajul Mihailesti, situat pe cursul raului Arges, fiind insotiti de insusi directorul SGA – Giurgiu, Dragos Stoica. La baraj, al doilea ca marime din tara noastra, au fost calauziti de specialisti in interiorul constructiei, unde au vizitat galeriile barajului si au vazut instalatiile speciale de functionare, primind informatii despre rolul si functiile acestor obiective in asigurarea resurselor pentru alimentarea cu apa, protectie impotriva inundatiilor si altele. La sfarsitul activitatilor, elevii au primit dulciuri si apa plata din partea echipelor judetene „Let’s Do It, Danube!” si SGA – Apele Romane din Giurgiu.

Cadrele didactice si elevii participanti s-au aratat foarte incantati de program, atat de trainingul eco interactiv, cat si de documentarul “Dunarea – Amazonul Europei”. Majoritatea a promis ca se va implica in actiunile viitoare ale echipei Let’s Do It, Danube!, iar elevii se vor stradui sa aiba un comportament cat mai responsabil vis a vis de resursele epuizabile ale pamantului. “Multumim pentru tot. Copiii au fost incantati, spunand ca a fost foarte interesant. Speram sa colaboram si cu alte ocazii”, a declarat Laura Ion, consilier educativ la Liceul Tiu Dumitrescu din Mihailesti.

Programul de responsabilitate sociala va continua in lunile mai si iunie, echipa „Let’s Do It, Giurgiu! dorind sa organizeze o caravana in toate localitatile riverane Dunarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *