ElBaradei: Renuntarea la energia nucleara arunca multi oameni in saracie

ElBaradei: Renuntarea la energia nucleara arunca multi oameni in saracie

Dezastrul de la Fukushima a impartit lumea: mai tari, in frunte cu Franta, anunta noi investitii in energie atomica, in timp ce Germania isi propune sa inchida centralele nucleare.

Mohamed ElBaradei, fostul presedinte al Agentiei Internationale pentru Energie Nucleara, sustine ca statele trebuie sa se concentreze pe sporirea sigurantei centralelor nucleare si nu sa incerce sa isi abandoneze tehnologiile. El sustine ca renuntarea la energia atomica va aduce cresteri exagerate ale pretului la gaze si petrol si va arunca multi oameni in saracie.

„Lumea are nevoie de multa energie – 1,4 miliarde de oameni nu au electricitate. Prognoza este ca, pana in 2030, consumul de energie electrica va creste cu 40% si sunt multe tari care au un deficit imens, astfel incat nu-si permit sa renunte la energia nucleara. Fara energie nu poti avea dezvoltare. Vor fi diferente imense intre bogati si saraci, iar saracia duce la nesiguranta. Nu poti, in cazul in care nu ai o alternativa la energia nucleara, sa spui ca renunti la ea”, a declarat Mohamed ElBaradei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente