Mediasul vrea sa reduca consumul de energie din iluminatul public cu 20 la suta

0
498
Media?ul vrea s? reduc? consumul de energie din iluminatul public cu 20 la sut?
Mediasul vrea sa reduca consumul de energie din iluminatul public cu 20 la suta

Luna trecuta a fost achitata ultima rata a contractului de Reabilitare, Modernizare, Extindere si Intretinere a Iluminatului Public din municipiul Medias si satul apartinator Ighisul Nou, incheiat in anul 2002. Valoarea totala a lucrarilor a fost de 2.928.533 euro, respectiv 14.349.566 lei.

Avand in vedere ca in acest moment contractul cu S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A. Bucuresti a ajuns la final, municipalitatea lucreaza in prezent la intocmirea studiului de oportunitate si a caietului de sarcini in vederea delegarii prin concesiune a Serviciului de Iluminat Public, conform legislatiei in vigoare.

„Ne propunem prin noul contract extinderea si modernizarea iluminatului public prin montarea unor reductoare de tensiune in punctele de aprindere existente. De asemenea, un alt obiectiv important il constituie reducerea consumului de energie electrica cu 20% si inlocuirea retelelor de iluminat public si a corpurilor de iluminat invechite cu un randament scazut. Prin acest contract se doreste totodata executarea unor lucrari de extindere a retelelor de iluminat public in zonele unde reteaua de iluminat este inexistenta“, a afirmat primarul Teodor Neamtu.

Ca urmare a derularii acestui proiect, in municipiul Medias si satul apartinator Ighisul Nou, se va imbunatati sistemului de iluminat public prin cresterea eficientei acestui sistem. Se urmareste obtinerea valorilor minime ai parametrilor lumino tehnici specifici conform standardelor in vigoare, prin folosirea de aparate de iluminat performante cu o distributie eficienta si optimizata a fluxului luminos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.