Electromagnetica vrea sa creasca de patru ori de productia in microhidrocentrale

Electromagnetica vrea sa creasca de patru ori de productia in microhidrocentrale
Electromagnetica vrea sa creasca de patru ori de productia in microhidrocentrale

Eugen Scheusan: Visul nostru este de avem o capacitate de 10-20 MW
Compania are in prezent o capacitate de 5,4 MW si vrea sa cumpere noi centrale

Producatorul de energie regenerabila, sisteme de iluminat LED si echipamente de masurare a energiei Electromagnetica Bucuresti (ELMA) intentioneaza sa isi creasca de la pana la patru ori capacitatea de productie a energiei instalata in microhidrocentrale, la 20 MW, prin achizitii de unitati.”Visul nostru este sa avem o capacitate instalata de 10-20 MW, care sa dea consistenta activitatii de trading cu energie”, a declarat directorul general al Eletromagnetica, Eugen Scheusan, citat de Mediafax.

Compania produce deja electricitate in 10 microhidrocentrale pe care le-a cumparat in 2006 de la Hidroelectrica, pentru 5,6 milioane euro. Microhidrocentrale sunt unitati de productie cu capacitati instalate de pana la 10 MW.

In perioada 2007-2013 compania a derulat un program de modernizare, retehnologizare si extindere a capacitatii de productie a microhidrocentralelor, ajungand la o putere instalata de 5,4 MW. „Ne uitam la microhidrocentralele pe care vrea sa le vanda Hidroelectrica. Avem deja discutii cu o banca dispusa sa ne finanteze”, a adaugat Scheusan.

La sfarsitul lunii august compania a anuntat ca vrea sa investeasca pana la 10 milioane euro in achizitia sau dezvoltarea de microhidrocentrale.

Hidroelectrica a vandut in luna iulie 14 microhidrocentrale din cele 160 din portofoliu, pentru 10,6 milioane de euro, iar in septembrie va scoate la vanzare alte unitati. In perioada 2004 si 2008 Hidroelectrica a mai vandut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

Printre activitatile Electromagnetica se mai numara furnizarea de electricitate, productia de subansamble pentru fabricatia de automobile, echipamente de siguranta a traficului feroviar si injectia de mase plastice.

Totodata, compania detine in Bucuresti spatii de birouri, depozite si servicii cu o suprafata totala de peste 33.000 metri patrati.
Electromagnetica are 620 de angajati, cu 11% mai multi fata de anul trecut.

Afacerile Electromagnetica au scazut in primele sase luni ale anului curent cu 7,26%, la 197,87 milioane lei (45,05 milioane euro), in timp ce profitul net a crescut cu 27,33%, la 11,6 milioane lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Asociatia Salariatilor, cu 30% din actiuni, si SIF Oltenia, cu o participatie de 22,1%. Persoane fizice cumuleaza 32,7% din titluri, iar 15,2% apartine mai multor firme.

Actiunile Electromagnetica se tranzactionau joi la Bursa de Valori Bucuresti la pretul de 0,209 lei. La aceasta cotatie compania are o capitalizare de 141,3 milioane de lei (31,5 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *