Elevii de azi, ecologistii de maine

Elevii de azi, ecologistii de maine
Elevii de azi, ecologistii de maine
Elevii de azi, ecologistii de maine

La Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Resita a avut loc, miercuri dupa-amiaza, o actiune dedicata evenimentului ecologic care se apropie – „Luna Padurii“ – si care se sarbatoreste anual intre 15 martie si 15 aprilie.

Din dorinta de a infrumusetea parcul scolar, elevii clasei a III-a A, alaturi de parinti si bunici, au plantat peste 70 de pomi fructiferi si arbusti ornamentali.

„Scopul acestei actiuni este acela de a infrumuseta parcul scolar existent si de a-l transforma intr-un «laborator» natural, printr-o interventie neagresiva asupra mediului inconjurator. Parculetul nostru a fost gandit si compartimentat in doua sectoare. Unul cuprinde specii variate de pomi fructiferi, iar celalalt numai arbori si arbusti, astfel incat acest spatiu sa devina un loc propice pentru desfasurarea viitoarelor ore de cunoasterea mediului“, a declarat prof. inv. primar Cristina Ardeleanu.
Pentru ca fiecare elev si-a plantat propriul pomisor, actiunea a purtat numele „Un pom cu numele meu“. Dascalul de la Scoala 7 a mai precizat ca actiunea s-a organizat la initiativa parintilor, si ca prin acest gen de activitati, dar si prin altele, se urmareste „formarea constiintei ecologice nu doar a elevilor ci si a membrilor comunitatii locale cu privire la importanta pastrarii unui mediu curat“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *