Elogiu Pinului Negru

0
399

CARAS-SEVERIN. In statiunea Baile Herculane s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute cea de-a patra editie a Festivalului Pinul Negru de Banat. Prima editie a festivalului a avut loc in urma cu 4 ani, in cadrul unui proiect de reconstructie ecologica finantat de Comunitatea Europeana si derulat de Agentia pentru protectia mediului din Resita, Directia Silvica Resita si Primaria Baile Herculane, principalul beneficiar fiind Parcul National Domogled Valea Cernei. Obiectivul acestui festival este promovarea imaginii Pinului Negru de Banat, specie caracteristica acestei zone.
Si in acest an, timp de doua zile, Pinul Negru de Banat a fost elogiat in cadrul unor ample manifestari culturale si sportive desfasurate in Parcul Central al statiunii de pe Valea Cernei. Intr-o frumoasa parada intre Statuia lui Hercules si Hotelul Cerna a fost prezentat portul popular al comunitatilor de pe raza Parcului National Domogled-Valea Cernei, iar la Centrul de vizitare al Parcului a fost deschisa o expozitie-concurs de desene, poezie si eseuri pe teme ecologice si de protectia mediului. In cadrul festivalului a avut loc si premierea castigatorilor Concursului Legendele locale, la care au participat elevi din mai multe judete ale tarii. Proiectul a fost derulat de catre cadrele didactice de la Scoala cu clasele I-IV din Baile Herculane, sub coordonarea d-nei inv. Maria Puschita. S-au acordat 17 premii in valoare de 50 lei, 17 premii II – 40 lei si 20 de premii III – 30 lei, banii fiind acordati de Primaria orasului Baile Herculane.
Atmosfera a fost intretinuta de muzica de promenada a Fanfarei Pro Amicitia din Timisoara, iar in fiecare dupa-masa in Parcul Central a avut loc un spectacol de muzica populara sustinut de cantareti celebri, din diferite regiuni. Prima seara s-a incheiat cu concertele formatiei Proconsul si Mircea Baniciu, iar un spectaculos foc de artificii a marcat incheierea celei de-a patra editii a Festivalului Pinului Negru de Banat!

Sursa: 24h online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.