Programul Rabla, editia 2008

Autoturismele incluse in programul de innoire a parcului auto, in numar de 40.000, au fost distribuite catre 22 de producatori si importatori, mai mult de jumatate dintre masini revenind marcilor Dacia, Daewoo, Renault, Nissan, Fiat, Hyundai, Suzuki, Opel si Chevrolet. Numarul de autoturisme, precum si suma alocata pentru fiecare producator validat s-a facut prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata, decizia finala fiind luata vineri de Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu.
Astfel, din cele 40.000 de autovehicule vechi pe care autoritatile intentioneaza sa le scoata din uz prin programul “Rabla”, 25.592 de unitati vor fi furnizate de producatorii si importatorii amintiti. Au fost validati 22 de producatori si importatori la nivel national, iar suma totala alocata programului este de 120 de milioane de lei, prima de casare pentru fiecare unitate fiind de 3.000 de lei.
In acest an, programul “Rabla” se va desfasura in doua etape: prima etapa, pana la data de 25 septembrie, si cea de-a doua, incepand cu 1 octombrie pana la 12 decembrie 2008. De programul Rabla pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional, inmatriculat in Romania si a carui vechime depaseste 12 ani de la data fabricatiei.
Sursa: 24h online

Articolul precedentPoluare si nepasare
Articolul următorElogiu Pinului Negru

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,210FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente