Emisiile de CO2, in continua crestere

Nivelul de dioxid de carbon emanat in 2008 a crescut cu 1,94%, ajungand la 31,5 miliarde de tone metrice, se arata intr-o analiza a institutului german IWR, care activeaza in industria energiei regenerabile.emisii carbon

Specialistii au aratat ca nivelul emisiilor de dioxid de carbon au crescut pentru al zecelea an consecutiv si au recomandat tarilor sa investeasca in energia regenerabila.

„Protocolul de la Kyoto nu functioneaza. Avem nevoie de o abordare mai potrivita nu de stoparea activitatilor industriale, stopare ce poate duce la ostilitate si la certuri despre cine ce ar trebui sa faca”, a declarat directorul IWR, Norbert Allnoch, citat de Reuters.

O solutie ar putea fi ca cele 65 de tari care au semnat Protocolul de la Kyoto sa investeasca in energie regenerabila, precum cea solara sau eoliana.

In 2008 au fost investiti in energia regenerabila 120 miliarde de euro, insa suma alocata acestor proiecte ar trebui sa ajunga la cel putin 500 miliarde de euro pe an.

„Cu cat nivelul de dioxid de carbon este mai mare, cu atat ar trebui sa fie mai multe investitii in energia regenerabila”, a mai explicat Allnoch.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *