Emisiile de CO2 pot salva sectorul energetic

  0
  345

  Investitiile in sectorul energetic ar putea fi sustinute de fondurile obtinute din comercializarea drepturilor de emisii de dioxid de carbon, a spus, ieri, ministrul economiei, Adriean Videanu.
  adriean videanu
  „Romania nu a valorificat niciun euro din acest potential”, a spus oficialul, citat de Mediafax. Ministerul va adopta o politica de eficientizare a companiilor din energie, abia apoi se va putea vorbi de privatizare, in functie de conditiile economice, a mai spus Videanu. „Sistemul energetic sufera din cauza lipsei de investitii din ultimii ani. Daca nu se ia o masura rapida, vom pierde centrale importante”, a precizat el, amintind ca, in doi ani, s-ar putea inchide cele din Valea Jiului.

  Totodata, ministerul intentioneaza sa redeschida unele mine non-energetice si va lua o decizie in acest sens in urmatoarele luni, a anuntat Videanu in cadrul unui seminar privind masurile anti criza. Oficialul a mai spus ca, in acest an, circa 50.000 de persoane isi vor pierde locul de munca, din cauza turbulentelor economice.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.