Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro de la Greenpeace

  0
  463

  Grupul italian de electricitate Enel cere daune in valoare de 1,6 miliarde de euro organizatiei non-guvernamentale Greenpeace, pe motiv ca protesteloe asociatiei ecologiste au determinat scaderi ale productiei de electricitate si pagube la patru centrale care functioneaza pe baza de carbuni si unde au avut loc proteste ale activistilor Greenpeace, scrie Financial Times.Greenpeace Italia

  Prin acest demers grupul italian afirma clar ca va promova extinderea capacitatilor de generare de energie pe baza de carbune, in pofida opozitiei la nivel local, noteaza cotidianul britanic.

  Scrisoarea transmisa de Enel organizatiei cuprinde detaliat daunele de 1,6 miliarde de euro pretinse pentru fapte incepand din 2006, intre care si 1.365,75 de euro pentru curatarea cosului unui furnal al centralei din Porto Tolle, pe care activistii Greanpeace au scris cu vopsea mesajul „Fara carbon”.

  Directorul general al Greenpeace Italia, Giuseppe Onufrio, a afirmat ca organizatia va contesta pretentiile transmise de Enel intr-o scrisoare, in pofida unui avertisment din partea grupului cu masuri in justitie.

  „Daca Enel incearca sa ne intimideze pentru a ne reorienta activitatile de la schimbarile climatice, prima prioritate pentru situatia mediului la nivel mondial, fac o mare greseala. Arderea carbunilor este cea mai mare sursa individuala de emisii de dioxid de carbon, iar planurile Enel de a extinde folosirea acestui combustibil va accelera schimbarile climatice”, a spus Onufrio.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.