Enel intra pe piata producerii de energie eoliana din Romania

Enel anunta finalizarea achizitiei companiei Blue Line SRL Romania, care detine drepturile de a dezvolta proiecte de producere a energiei din surse eoliene in Dobrogea cu o capacitate potentiala de 200 MW.

Proiectele se afla in proces de dezvoltare si se estimeaza ca vor deveni operationale in anul 2010.
„Prin aceasta tranzactie, Enel face un pas important in construirea unei pozitii in sectorul energiei regenerabile din Romania, conform strategiei companiei de a atinge un mix de combustibili echilibrat, unde energia regenerabila joaca un rol semnificativ”, spun reprezentantii companiei.

Acestia au precizat ca Enel intentioneaza sa dezvolte si alte proiecte in domeniul energiei regenerabile in Romania, pe parcursul anilor urmatori, daca vor exista oportunitati in acest sens.

Tranzactia s-a finalizat pe data de 24 octombrie, cand Enel, prin subsidiara sa Enel Investment Holding, a achizitionat 100% din actiunile companiei Blue Line, cu sediul in Bistrita. „Fostii actionari ai acestei companii vor continua sa dezvolte proiecte de energie regenerabila, atat in mod independent, cat si in parteneriat cu Enel”, se mai arata in comunicat.

Enel este lider mondial in domeniul energiei regenerabile, avand o capacitate instalata de peste 19.000 MW in centrale hidroelectrice, eoliene, geotermale, si solare.

In Romania, Enel a achizitionat Electrica Dobrogea si Electrica Banat, transformate ulterior in Enel Energie, companie de furnizare, si Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea. De asemenea, in urma achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania isi va dubla prezenta in sectorul distributiei de electricitate din Romania, ajungand la 2.5 milioane consumatori, 124.000 km de retea si 5.700 angajati.

Totodata, Enel urmareste si alte proiecte in domeniul activelor de energie nucleara si termo, in cadrul proceselor de privatizare initiate de Guvernul Romaniei.

Sursa:http://www.wall-street.ro
29 Octombrie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *