Energie – Investitii eoliene pierdute

Judetul Tulcea risca sa piarda zeci de milioane de euro, intrucat firmele straine interesate de afaceri in domeniul energiei eoliene au preferat sa se indrepte catre alte judete.

Directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Tulcea, Cadar Bectas, a declarat vineri ca in februarie doua firme din Germania si una din Austria care doreau sa infiinteze in judet parcuri eoliene in valoare de zeci de milioane de euro s-au orientat spre judetul Vaslui.

“Investitorii pleaca spre alte zone, pentru ca procedura la noi este extrem de complexa, iar pana acum nu am dat nici o scrisoare prin care sa ii asiguram pe investitori ca vor obtine autorizatiile de mediu. M-am ferit sa acord autorizatii din cauza numeroaselor discutii pe tema acestor investitii”, a afirmat directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Tulcea, Cadar Bectas.

ALTE JUDETE. El a adaugat ca, spre deosebire de Tulcea, in alte judete investitorii primesc inca de la inceput puncte de vedere clare cu privire la posibilitatea de a se acorda autorizatii de mediu pentru parcuri eoliene.

Cu toate acestea, nu exista in momentul de fata vreo zona in judet in care sa nu se efectueze masuratori de vant, etapa premergatoare demararii proiectelor si obtinerii autorizatiilor de mediu.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente