Englezii au inventat masina care merge cu puterea vantului

  0
  371

  Nemesis arata si se comporta ca o adevarata masina sport (Foto: Ecotricity)

  Inginerii englezi au prezentat zilele trecute o masina ce pune capat tuturor stereotipurilor negative si dovedeste faptul ca autovehiculele ecologice pot fi frumoase, practice si rapide, scrie „The Guardian”.

  Nemesis, supranumita si „bestia din Stroud” (cu trimitere la districtul din Marea Britanie unde este amplasata compania producatoare, n.r.), este o super-masina care accelereaza mai repede decat un Lamborghini si atinge o viteza mai mare decat un Mitsubishi Lancer Evolution.

  O viteza de 161 km/h atinsa in 8,5 secunde, o viteza maxima de 274 km/h si o autonomie de 241 de kilometri fac din automobilul alimentat integral de 96 de baterii din litiu-ion polimer o adevarata „bestie” cu 330 de cai-putere si transmisie de masina de Formula 1.

  Daca mai punem la socoteala ca bateria inmagazineaza energie eoliana, putem spune ca avem de-a face cu o masina cu puterea vantului.

  In pana la test-drive

  Nemesis a fost proiectata si fabricata de antreprenorul englez Dale Vince, director al companiei Ecotricity, care produce energie eoliana. Prototipul este rodul a doi ani de munca si valoreaza 750.000 de lire sterline (865.000 de euro).

  Test-drive-ul in cadrul caruia a fost prezentata Nemesis a fost unul mai putin obisnuit. Dupa ce masina a rulat impecabil pe sosea si a atras priviri admirative, la doar cativa kilometri de sediul din Stroud, intr-un orasel, masina a ramas in pana intr-un sens giratoriu.

  Luati peste picior de ceilalti soferi care i-au intrebat daca au ramas in „pana prostului” – adica daca au ramas fara benzina -, pilotul si copilotul aveau sa constate la venirea echipei tehnice ca cineva uitase sa incarce o banala baterie de 12 volti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.