Enoturism in Muntii Macinului

  0
  227

  La doar o aruncatura de bat de Galati si Braila – zona Muntilor Macin – ar putea reveni puternic in circuitul zonelor turistice din Romania si asta dupa ce o asociatie de ssprijinire a ecoturismului a realizat un proiect cu fonduri europenesoiuri de vin

  Zona Muntilor Macin, pe Dunarea Veche este pentru multi un decor absolut mirific, dar fara prea multe atractii pentru turisti. Poate doar celebrul vin de Macin sa-i mai atraga, dar intr-o maniera destul de discreta, oricat de aromat ar fi.

  Zilele trecute, la Macin s-a nascut un nou proiect care reuneste mai multi producatori locali, intitutii si persoane private, toate cu gandul sa revitalizeze enoturismul (n.r. – de la enologie: stiinta care se ocupa de studiul vinului).

  Asa ca, nu-i exclus ca din toamna sa vina turistul cu vaporasul pe bratul Macin, sa calareasca pret de cateva ceasuri un pur-sange arab prin munti si sa deguste apoi mancaruri traditionale dobrogene, alaturi de un Aligote sau un Murfatlar.

  Mai mult, turistul sa aiba la dispozitie pensiuni cu specific lipovenesc, grecesc sau chiar italian, asta chiar ca l-ar determina sa nu mai plece!

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.