Esti cu ce te hranesti!

Primaria Sectorului 1 si un grup de experti ii invata pe copii si parinti ce inseamna o alimentatie sanatoasa
dscf0020.JPG

Primaria Sectorului 1 si un grup de experti au demarat o campanie de informare a copiilor si parintilor despre efectele nocive ale unei alimentatii nesanatoase.

Aceasta campanie a inceput in data de 8 aprilie si se va derula pana in 9 iunie 2008 in 12 scoli din Sectorul 1. Campania isi propune sa reactualizeze un set de cunostinte, valori si practici referitoare la provenienta si componenta produselor pe care le asimilam, modul in care pregatim hrana si modul in care mancam, precum si sa indice consecintele pozitive care decurg din schimbarea unor obiceiuri alimentare nocive.

„Romanii sunt pe locul trei in Europa ca prevalenta a obezitatii, iar peste 40% dintre copiii din Romania sunt supraponderali. Avand in vedere aceste nedorite statistici, Primaria Sectorului 1 a decis lansarea unei campanii de educare a copiilor si parintilor prin care incercam sa determinam o schimbare a obiceiurilor alimentare. Nu puteam sta impasibili si sa asistam cum starea de sanatate a populatiei se inrautateste in fiecare an din cauza alimentatiei necorespunzatoare. Sper ca exemplu Primariei Sectorului 1 sa fie urmat si de alte institutii publice”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Sursa: Biroul de presa al Primariei Sectorului 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *