Persoanele care aleg o alimenta?ie vegetarian? au o mul?ime de avantaje

Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje

Alegerea tipului de alimentatie apartine fiecarui individ in parte. Fie ca este vegetarian sau nu, in ambele cazuri sunt avantaje si dezavantaje. Persoanele care aleg o alimentatie vegetariana au o multime de avantaje. Au la dispozitie o plaja larga de fructe, legume, fainoase sanatoase, etc, in principal produse vegetale, care nu le pun sanatatea in pericol, cateodata…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Cresterea consumului de fructe si legume

Primaria Municipiului Medgidia a incheiat un parteneriat cu Fundatia „PRAIS Corporate Communications” in decembrie 2012, parteneriat ce a avut ca scop implementarea proiectului european” Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile „sub sloganul „Mai mult gust mai multa savoare”. Fundatia „PRAIS Corporate Communications” a coordonat implementarea proiectului in Romania cu sprijinul…

Citește mai departe
În Romania, prevalen?a obezit??ii este de 37% la popula?ia adult?

In Romania, prevalenta obezitatii este de 37% la populatia adulta

Romania prezinta profilul epidemiologic al tuturor tarilor dezvoltate, cu prevalenta scazuta a bolilor transmisibile si in acelasi timp o crestere a bolilor cardiovasculare, cancer si cauze externe, inclusiv violentasi accidente, precum si boli legate de factori ai stilului de viata ce pot fi preveniti, in mod special fumat, consum de alcool si obiceiuri alimentare deficitare….

Citește mai departe

Cei care consuma des produse fast-food risca mai mult sa fie depresivi

Cercetatori spanioli au stabilit o asociere clara intre consumul de produse fast-food si riscul de depresie. Nu este neaparat o legatura de la cauza la efect. Echipa de la universitatile din Granada si Las Palmas (Gran Canaria) nu spune ca mancarea nu prea echilibrata servita la fast-food declanseaza depresia, scrie Agerpres citand site-ul passionsante.be. Cercetatorii…

Citește mai departe

Dr. Mencinicopschi: Sanatatea publica tine foarte mult de siguranta unui stat

In vreme ce companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislatiei statului american California, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri o directiva ce interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe, in randul carora a fost inclus si cel…

Citește mai departe

Pericolele consumului de zahar

Dulcele este parte din viata multor persoane. Dimineata incepe cu o cafea indulcita, gustarile dintre mese sunt, de multe ori, tot dulci, bauturile energizante sau racoritoare sunt pline de zahar si aproape niciodata nu poti rezista in fata unui desert savuros. Dr. Jacob Teitelbaum spune pentru Natural Health ca aceste mici obiceiuri alimentare au un…

Citește mai departe

Sucuri multe, nutrienti putini

Consumul de bauturi carbogazoase in copilarie duce la obiceiuri alimentare nesanatoase la maturitate, mai ales in gazul persoanelor de sex feminin. Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori americani pe un grup de fetite de 10 ani, care au inceput sa bea sucuri acidulate inca de la 5 ani. Acestea au fost urmarite…

Citește mai departe

Consumerismul afecteaza negativ mediul

Cultul american al consumului de tip excesiv este acum o amenintare la nivel global, avertizeaza un raport. Consumerismul excesiv s-a extins si la tarile pe cale de dezvoltare, putand anula eforturile de a incetini ritmul schimbarilor climatice, confirma Worldwatch Institute. Americanul de rand consuma mai mult decat greutatea sa in produse zilnic, alimentand o cultura…

Citește mai departe

Aerul conditionat poate duce la obezitate

Desi la prima vedere poate parea ciudat, aerul conditionat este un factor care duce la obezitate, potrivit unui cercetator american. Aproape toata lumea stie ca proastele obiceiuri alimentare si lipsa de exercitiu, sunt principalele motive care pot duce la obezitate. Insa exista si alti factori care au un rol in aparitia aceste boli. Cercetatorul american,…

Citește mai departe

Cafeaua: prieten sau dusman al sanatatii?

Cafeaua este prietena tuturor momentelor: ea ne da curaj atunci cand oboseala se face simtita si ne insoteste in pauze. Dar ce efecte are asupra sanatatii? Este buna sau rea? Iata raspunsurile pentru a pune capat nelamuririlor. Cafeina este principala substanta activa din cafea, si cu siguranta cea mai cunoscuta. Omniprezenta cafelei in alimentatia noastra…

Citește mai departe