Aerul conditionat poate duce la obezitate

0
364

Desi la prima vedere poate parea ciudat, aerul conditionat este un factor care duce la obezitate, potrivit unui cercetator american.aer conditionat

Aproape toata lumea stie ca proastele obiceiuri alimentare si lipsa de exercitiu, sunt principalele motive care pot duce la obezitate. Insa exista si alti factori care au un rol in aparitia aceste boli.

Cercetatorul american, David Allison, de la Universitatea din Alabama de la Birmingham, si echipa sa de 19 de cercetatori au facut o lista, care cuprinde ceilalti zece factori importanti care duc la obezitate. Pe langa lipsa de somn, reducerea tigarilor fumate, cercetatorul a inclus pe aceasta lista si aerul conditionat. Mai exact, confortul.

Oamenii care lucreaza in birouri, care au montate aer conditionat, ard putine calorii, potrivit cercetatorului. Acesta sustine ca temperaturile placute nu fac altceva decat sa ofere confortul necesar organismului nostru, care nu va consuma calorii.

„Atunci cand este caldura mare, organismul consuma calorii ca sa se adapteze la temperatura. Pe cand confortul termic nu mai duce la consumul de calorii. Deci este un factor, adevarat minor, dar este un factor favorizant cresterii ponderale. In loc sa te plimbi, daca sunt 40 de grade Celsius afara, nu mai iesi. Stai linistit in fotoliu, pentru ca aerul iti permite acest lucru. Te simti bine. Aerul conditionat, usurinta informarii, toate acestea inseamna consum de energie scazut, efort minim. Tot ce inseamna confort pe lume duce la obezitate, pentru ca inseamna lipsa de miscare, lipsa exercitiului fizic”, potrivit medicului Constantin Dumitrache de la Institutul de Endocrinologie ”C.I. Parhon”, din Bucuresti.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.