Bistritenii, somati sa curete in jurul blocurilor

  0
  297

  Asociatiile de proprietari care nu vor curata spatiile verzi de langa blocuri, subsolurile si beciurile vor fi amendate. Chiar daca „Luna curateniei de primavara”, programata sa inceapa azi, a fost amanata din cauza vremii, unii bistriteni au finalizat igienizarea de sezon. curatenie in jurul blocului

  Pana la sarbatorile de Paste, conducerile asociatiilor de proprietari din Bistrita trebuie sa isi convinga locatarii sa participe la curatenia de primavara. Politistii comunitari si angajatii Serviciului de Salubrizare vor sta cu ochii pe cei care nu respecta prevederile si vor da amenzi cuprinse intre 300 si 1.500 de lei.

  Toti locatarii la lucru

  Lupan Ilisie are 47 de ani, locuieste intr-un bloc de pe Aleea Artarilor si este unul dintre putinii locatari care ingrijeste spatiului verde din fata blocului. Barbatul spune ca s-a ocupat deja de curatenia si pregatirea spatiului verde, asteapta doar ca in urmatoarele zile sa se dezghete pamantul, pentru a putea face sapaturile de primavara. „Impreuna cu un vecin ne ocupam de gradina. Gradina apartine tuturor, dar trebuie sa o ingrijeasca cineva, altfel ar ramane asa”, spune Ilisie. Din pacate, insa, astfel de bistriteni sunt destul de greu de gasit, iar multi adminstratori – responsabili cu desfasurarea igienizarii – spun ca sunt nevoiti sa apeleze la ajutorul femeilor de serviciu pentru curatenia de primavara. „Noi am terminat curatenia. Am pus gard viu, am maturat si avem deja contract de deratizare cu primaria. Femeia de serviciu se ocupa in fiecare an de greblat si curatat, locatarii mai putin. De 15 ani, de cand sunt administrator, de-abia daca gasesc cate doi vecini mai gospodari pe o scara”, povesteste Cornelia Arman, administrator la un bloc de pe strada Imparatul Traian.

  Primaria, in stand-by

  „Luna curateniei de primavara”, initiata de primarie, a fost amanata, pana cand pamantul se va dezgheta. „Totul este pregatit, dar suntem in stand-by. Vom incepe in ziua in care se va dezgheta pamantul. In timpul campaniei se vor emite somatii pentru fiecare scara de bloc si asociatiile trebuie sa termine curatenia pana la Paste”, explica Anastasia Sandu, sef de serviciu la Directia de Servicii Publice. „Amenzile sunt cuprinse intre 300 si 1.500 de lei. Anul trecut, politia comunitara a dat in jur de 15 sanctiuni pentru necuratarea subsolurilor de bloc”, spune Ovidiu Gabrian, sef de serviciu la Politia Comunitara.

  O luna de curatenie

  Pana in 10 aprilie, muncitorii primariei si ai societatii Urbana se vor asigura ca malurile de apa, strazile din oras, contaienrele de gunoi si spatiile verzi vor fi curatate. De asemenea, aproape 1.400 de arbori vor fi varuiti si toate gurile de scurgere vor fi verificate si curatate.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.